Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, özel bir televizyon kanalındaki bir programda kentteki yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm ve kent park hakkında bilgi veren Başkan Nurullah Cahan, kent parkta önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, “2013’te aday adayıyken bana bu olmaz ve seçim kazanmak için yapılıyor gibi algı oluşturur gibi eleştiriler yönelttiler. Sanki kent park kuru bir seçim vaadi gibi kalacak düşüncesine kapılanlarla karşılaştık. Bugün ise proje kapsamında yüzde 50’lik bir yol kat etmiş durumdayız” diye konuştu.

BELEDİYE VE DEFTERDARLIK BİNASI KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİNE TAŞINIYOR
Burada kentsel dönüşüm hakkında açıklama yapan Başkan Cahan, belediye ve defterdarlık binalarının kentsel dönüşüm alanına taşınacağını söyledi. Başkan Cahan, “Kentsel dönüşüm TOKİ ve Uşak Belediyesi’nin işbirliği ile hızlı bir şekilde yapıldı. Geçtiğimiz 3 ay içinde bölgedeki konut ve işyerleri satıldı, şu anda yaşam yeni yeni başlıyor. Yaz döneminde burada çok daha canlı bir hayat olacak. Ticari alanlar var, belediye, defterdarlık ve bankalar bu bölgeye gelecek. Sıkışan kent daha rahat bir hale gelecek.  Dokuzsele’nin ıslahını da DSİ ile birlikte gerçekleştirdik ve şehir güzel bir görünüme kavuştu. Proje, kentsel dönüşüme ayrı bir anlam kattı.  Sayın Cumhurbaşkanımız kentsel dönüşümün ikinci etabının da talimatını verdi. Uşak artık kabuğunu kıran bir kent ve Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçirdi” dedi.

“Kentsel dönüşümde yaşanan genel problem, bölgedeki hak sahiplerinin isteyip istemeyeceğidir. Hak sahibi eğer istemez ve ayak diretirse projeye gerçekleştirmek çok büyük zaman alıyor” diyen Başkan Cahna, şöyle devam etti: “Hak sahiplerinden sonra burada yaklaşık 700 civarında konut ve işyeri satışa çıktı. Bu satışlar olmasaydı, bu çalışma ölü doğacaktı. Bu proje kabul görmeseydi, açık artırmada tahmin edilen bedellerin çok üzerinde fiyatlar ödendi. TOKİ, harcadığı parayı halkın teveccühü ile geri aldı. Bu durum projenin ayaklarının yere bastığını ve kabul gördüğünü ortaya koymaktadır.  Uşak bir üniversite kenti ve burada 34 bin öğrencimiz var. Bunların zaman geçirecekleri mekanlara ihtiyaç var. Aynı İzmir Kordon gibi burada işyerleri Dokuzsele’nin manzarasıyla hizmet verecek. Sorkun’a bir baraj inşa ettik ve buradan su vererek, akşamları su oyunları yapacağız.”

“KENT PARKIN SADECE KURU BİR SEÇİM VAADİ OLARAK KALACAĞINI SÖYLEYENLER OLDU”
Kent park projesi kapsamında yeni bir öğretmenevi, milli eğitim binası ve 3 derslikli bir okul inşaatını belediye olarak yapacaklarını kaydeden Başkan Cahan, “Kent park projesine herkes hayal dedi ve gerçekleşmeyeceğini öne sürdü. Valilik ve spor salonun arasındaki bölgede 110 bin metrekarelik bir alan var. Burada eski adliye, meteoroloji ve okul binalarımız vardı. Biz buradaki binaların ekonomik ömrünü tamamladığını ve kent merkezinde trafik yoğunluğunu artırdığını ifade ettik. 2013’te aday adayıyken bana bu olmaz ve seçim kazanmak için yapılıyor gibi algı oluşturur gibi eleştiriler yönelttiler. Sanki kent park kuru bir seçim vaadi gibi kalacak düşüncesine kapılanlarla karşılaştık. Sonra aday olduk ve o dönemde Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımıza projemizi anlattık. Kendisi projemizi olumlu buldu ve destekledi. Bugün ise proje kapsamında yüzde 50’lik bir yol kat etmiş durumdayız” diye konuştu.

                Bölgedeki adliye, meteoroloji ve eğitim için kullanılan 5 binanı yıkıldığını ve enkazların temizlendiğini dile getiren Başkan Cahan, “Şu anda yeni bir öğretmenevi, milli eğitim müdürlüğü ve 32 derslikli okul için ihale sürecini başlattık ve kalan binaları da yenilerini inşa ettiğimizde yıkacağız.
Burada 3 tarihi binamız var ve onlara her hangi bir işlem yapmayacağız. Özüne bağlı olarak halkımızın kullanımına açacağız. İki hafta önce Orman Bakanlığı ile görüştük ve orman işletme birimlerinin boşaltılmasını sağlayacağız” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim