5 Haziran Dünya Çevre Günü hakkında bir açıklama yapan Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel, olağanüstü günler yaşandığını ve bu süreçte temiz su ve besin kaynaklarının öneminin bir kez daha anlaşıldığını ifade etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hasan Yüksel, kent bazında yaşanan çevre sorunlarına da dikkat çekti. Eşme Güllübağ göletine hala kirli su akıtıldığını ve tarımsal sulama yapılmasına izin verildiğini dile getiren Hasan Yüksel, Murat Dağı’ndan çıkan Banaz Çayı’nın da Dokuzsele gibi kirlenmeye yüz tuttuğunu ifade etti. Arıtma tesisi olmayan belediyelerin bölgeyi kirlettiğini kaydeden Hasan Yüksel, “Pandemi sürecinde yasakları fırsat bilenler Banaz Çayı’nı daha yoğun bir şekilde kirlettiler. Bölgede Banaz, Sivaslı, Ulubey ve Kızılcasöğüt’e ait atıklar nedeniyle de ciddi bir kirlenme var. Bu belediyelerin bir an önce evsel atık arıtma tesislerini yapmaları gerekiyor. Çünkü bunların yüzünden Banaz Çayı kullanılamaz hale gelmiştir” dedi.

Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!

Murat Dağı’ndaki altın madeni projesiyle ilgili yargı sürecini de hatırlatan Hasan Yüksel, “Bizler bugünü geleceğe taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve buradaki ÇED olumlu raporunu Kütahya İdare Mahkemesine taşıdık. Mahkeme ÇED’i iptal etti. Bakanlık ve Maden şirketi Temyiz Mahkemesi olan Danıştay’a yürütmenin durdurulmasını ve kararın iptalini istediler. Mahkeme yürütmeyi durdurma istemini reddetti. Bu günlerde davanın esastan sonuçlanmasını bekliyoruz. Dileğim Danıştay’dan olumlu bir sonuç almak, geleceğimizi kurtarmak ve rahat bir nefes almaktır. Bu gün kutladığımız Çevre günü münasebetiyle diyorum; Uluslararası ve Yerel İşbirlikçilerinin çıkarı uğruna çevre felaketine dönüşecek Murat Dağının kurtulması için mücadele ve direnişimiz sürecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim