USAKPORT.COM // Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yeni otogar kavşaklarına yapılacak battı çıktı projesinin ihalesinin yapıldığını ve Nisan ayında, çalışma sahasına şantiyenin kurulmasının planlandığını belirtti. Stadyum kavşağının ihale hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Başkan Cahan, Dikilitaş’taki köprülü kavşak inşaatında da büyük oranda ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Söz konusu geçit ve kavşakların tamamlanmasıyla trafik sorununun büyük oranda çözüme kavuşacağını ifade eden Başkan Cahan, “Trafik sorununu çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve yapılan çalışmaların neticesinde sistem yavaş yavaş yerine oturuyor. Battı çıktıların tamamlanması, alternatif güzergahların oluşturulması, kentsel dönüşüm ve kent park projeleri bu çalışmaların önemli ayakları arasında. Bu noktada otogara yapacağımız battı çıktı için ihale sürecini tamamladık ve Nisan ayında şantiyenin kurulmasını bekliyoruz. Proje tamamlandığında trafikte ciddi bir yük ortadan kalkacak. Sürücülerimiz ve yayalarımız daha rahat ve kesintisiz ulaşım sağlayacaklar” dedi.

ANKETLE BATTI ÇIKTI YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Uşak Belediyesi kentteki trafik sorununa çözüm yolları arıyor. Her 2 aileden birinde otomobil bulunan kentte, trafik günün hemen her saatlerinde yoğunluğunu hissettiriyor. Çevre yolunun henüz tamamlanmamış olması nedeniyle yoğunluk, İzmir-Ankara karayolunda diğer bölgelere nazaran daha fazla. 2009 yılında hizmete açılan Dörtyol köprülü kavşağı işlevsellik açısından fayda sağladıysa da; estetik açıdan bazı kesimlerin tepkisini de toplamıştı. Bu nedenle Uşak Belediyesi yeni yapacağı geçitlerin nasıl olması gerektiğini halka sordu. Vatandaş, otogar ve stadyum kavşaklarına battı çıktı yapılmasına dair görüş bildirdi.

 

 

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!

 

Editör: TE Bilişim