Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!
Uşak Valisi Ahmet Okur, EMİTT Fuarı'nda kentle ilgili önemli tespitlerde bulundu. Vali Ahmet Okur, kentin sadece tekstil ve deri fabrikalarıyla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda medeniyetlere ev sahipliği yapan bir yerleşim merkezi olduğunu ifade etti. 

USAKPORT.COM// Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak gösterilen EMİTT Fuarı kapılarını 21. kez ziyaretçilerine açtı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın açılışını gerçekleştirdiği fuara bu yıl 80’in üzerinde ülkeden katılım sağlandı. İstanbul’da Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinin, dünyanın farklı ülkelerinin stant kurduğu fuarda birbirinden farklı kültürel, yöresel ve turistik dokular sergilendi. Fuarda yöresel giyecekler, lezzetler ve oyunlar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
 
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 26-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 2017, iddialı projelerle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tarihi ve doğal yapıların maketlerinin de yer aldığı fuarda ziyaretçiler fotoğraf çekerken stant görevlilerinden bilgi aldılar.
 
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) zengin bir içerek ve görsel unsurlarla katılan Uşak ili, kurduğu stantta kültürel özelliklerini, yöresel tatlarını yerli ve yabancı ziyaretçilerine tanıtıyor.
 
Ülkemizde kurulan ve Dünyanın en büyük beşinci turizm fuarı olma özelliği taşıyan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Uşak ili, kentin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımını yapmayı hedefliyor.
 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yaman'ın ziyaret ettiği stantta Vali Ahmet Okur tarafından Yaman'a ilimizin kültürel ve turistik varlıkları hakkında güncel bilgiler verildi. 
 
Uşak standında Vali Ahmet Okur, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte Kanal 58 televizyonunun canlı yayınına katılan Bakan Yardımcısı Hüseyin Yaman, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMİTT) 21. kez kapılarını açtığını belirterek şunları söyledi, "Dünyanın 5. büyük fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na 55 ülkeden 550 tur operatörü yer almaktadır. Ülkemiz dünya turizminde 6. büyük ülkesi konumundadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği bir hedef var. 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar hedefimiz var. Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya önemli turizm potansiyeline sahip olan illerimizin arasında yer almaktadırlar. 2023 hedeflerimizde bu üç ilimizin de katkı sağlayacağına inanıyorum. Uşak ilimiz kültür turizmi açısında önemli bir potansiyeli barındırmaktadır. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımızla sürekli irtibat halindeyiz. Uşak'ı tanıtımı için her türlü desteği vermekteyiz vermeye de devam edeceğiz. 
 
Vali Ahmet Okur kentlerin de tanıtıma ihtiyacı olduğunu tanıtım faaliyetlerinin de düzenli ve sürekli gerçekleştirilmesi gereken çalışmalar olduğunu ifade etti. 
 
Vali Okur “Uşak İlimizi İzmir’de, Ankara’da ve İstanbul’da düzenlenen geniş kapsamlı uluslararası katılıma açık fuarlarda tanıtmaya gayret ediyoruz. Uşak ilimiz sanayisi kadar kültürü ve turizmiyle de ön plana çıkarılmaya uygun bir potansiyele sahip. Uşak Valiliği olarak ilimizin yerel aktörlerini ulusal ve uluslar arası düzeye taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tür çalışmalar süreklilik arz eden ve geri dönüşü zaman alan etkinliklerdir. Umut ediyorum ki emeklerimizin karşılığını en kısa sürede alacak, Uşak ilimizin hak ettiği düzeyde tanıtılmasını sağlayacağız” dedi.
Uşak'ın zengin ve çok değerli turizm değerlerin sahip olduğunu dile getiren Vali Okur, "Şuanda İlimizde yer altında tespit ettiğimiz 15'e yakın antik kent var. Çok ciddi anlamda medeniyetler birikimine sahip durumdayız. Bu antik kentlerin yer yüzüne çıkartılması ve ülke turizmine kazandırılması yönünde çalışmalara başladık. Blandus Antik kentinde İl Özel İdaresi kaynakları ile kazı çalışmalarına başlıyoruz. Büyük Uşak Kanyonlarında bulunan cam terası geçtiğimiz yıl yaklaşık 300 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Uşak tarihiyle kültürüyle Altın bir kent. Yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı açıkça belirtmek istiyorum" dedi. 
 
Fuarın ilk gününde Uşak standını, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yaman, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti. 
 
Vali Okur yoğun bir ziyaretçi trafiğinin yaşandığı fuarda Uşak standını ziyaret edenlerle ilgilenerek ilimiz hakkında bilgi verdi.
 
Ziyaretlerin ardından Vali Ahmet Okur, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yaman ile birlikte Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya, Niğde, Mardin, Kars, Iğdır,  Mardin, Iğdır, Kahramanmaraş,  Valilikleri stantları ile Antakya Güngör Ottoman Palace Termal Otel standını ziyaret etti. 
 
29 Ocak 2017 Pazar gününe kadar açık olacak Uluslararası Emitt - 2017 Fuarında Uşak Valiliği, 12. Salon A-1210 no.lu stantta ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Editör: TE Bilişim