Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım
Vali Salim Demir, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirmekte olan Uşak İl Genel Meclisine ziyarette bulundu. Vali Demir ziyareti sırasında 12. dönem 3. birleşimini gerçekleştiren ve gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplanan İl Genel Meclisi toplantı salonunda İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine hitap etti.
 
Başkan ve meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Vali Demir, Uşak Valiliği görevine atanması sebebiyle Uşaklılara hizmet edecek olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Vali Demir, 81 ilden 30’unun büyükşehir statüsünde bulunduğunu önümüzdeki süreçte Uşak’ın da aralarında bulunduğu kalan illerin de benzer bir statüye dönüşmesi istikametinde Hükümet tarafından çalışmaların sürdürüldüğü belirtti.  360 bin insanımızın yaşadığı Ege bölgemizin ve Türkiye’mizin kendine has özellikleri, bölge ve ülke kalkınmasına sağladığı katkılarla ön plana çıkan Uşak’ın il olduğu 1953 yılından bu yana köklü ve yerleşik bir Vilayet kültürüne sahip olduğunu müşahede ettiğini vurgulayan Vali Demir konuşmasına şöyle devam etti:
 
“İl Genel meclislerimiz faaliyet gösterdikleri illerin âdete birer yerel parlamentosu, yerel meclisi niteliğindedir. İllerimize hizmet götürülmesine, o ilde yaşayan vatandaşların talep ve beklentilerine karşılık hizmet sunulmasına ciddi manada imkân sağlarlar. Halkımızın seçtiği temsilciler aracılığıyla meydana gelen ve o iradenin temsilcisi siz kıymetli meclis üyelerimizin her birinin bir hizmet yarışı içinde olduğunu biliyorum. Ben her zaman şunu arzu etmişimdir, burada kararlar oy çokluğuyla değil mümkünse hep oy birliğiyle alınsın, yani biz çokluktan yana değil, haktan ve haklıdan yana olalım. Bu dengeyi gözettiğimizde toplumsal barış, huzur ve adalet tecelli etmiş olacaktır. Bu mekânlar vatandaşa hizmetin ne şekilde, hangi vasıfta götürüleceğinin kararlaştırıldığı mekânlardır. Burası gerçekten ilde ihtiyaç duyulan ne varsa onun kararlaştırılıp, uygulandığı meclislerdir. 360 bin kişi bu salonda hazır bulunan siz kıymetli meclis üyelerimizden sadece hizmet bekliyorlar.”
 
Vali Demir, il olarak, il genel meclisi olarak hepimizin bir hedefi bir iddiası olması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında “Uşak İl Genel Meclisimizin de elbette bir hedefi olmalıdır, Uşak’ı iller kategorisinde, vatandaşa sunulan hizmetler noktasında en iyi ilk 10 il arasına yerleştirmek gibi bir gayretimiz olmalıdır. Bunu gerçekleştirirken, kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmalı, proje ve hedeflerimize ulaşmak için titiz bir şekilde özveriyle çalışmalıyız. Yaptığımız işlerin kalıcı olmasını, köklü olmasını istiyorsanız, yapılacak işten faydalanacak, etkilenecek insanları o işin içine dahil etmelisiniz. Bu sebeple insanlarımızın ne istediğini en iyi şekilde öğrenmeli onların da bu vesile ile yapılan işi sahiplenmesini sağlamalısınız” dedi.
 
İl Genel Meclisinin çalışmaları ve devam eden yatırımlarla Uşak İl Özel İdaresi olarak 2017 yılının da dolu dolu geçeceğini, vatandaşımızın beklentilerinin en iyi şekilde hizmetle karşılanacağından emin olduğunu ifade eden Vali Demir “Siz kıymetli meclis üyelerimizin aldıkları kararlarla 2017 yılını inşallah verimli bir şekilde tamamlayacaksınız. Ben de ilimizin köyleriyle birlikte kalkınma ve gelişmesi istikametinde; faaliyetlerinize destek noktasında bilgi, tecrübe ve gücümle sizlerin yanındayım. Şimdiye kadar tüm bu faaliyetlerin hayata geçirilmesini sağlayan Uşak İl Genel Meclisi başkan ve üyelerimize teşekkür ediyor, bugün aramızda olmayan üyelerimize Allahtan rahmet diliyorum. Özverili çalışmaları ile her yıl yüzlerce yatırıma imza atan İl Özel İdaresi idareci ve personeline de başarılar dileyerek ve yatırımların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Vali Salim Demir hitabının sonunda İl Genel Meclisi üyelerine çalışmalarında başarı ve kolaylıklar dileyerek toplantı salonundan ayrıldı.  
Görüşmelerini tamamlayan İl Genel Meclisinin üyelerini grup odalarında da ziyaret eden Vali Demir, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin üyeleriyle bir süre sohbet ederek çalışmalarında başarılar diledi. 
Editör: TE Bilişim