Meteoroloji, cumartesi günü için Uşak’ta kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi. Uşak’ta  'aşırı' ve 'çok kuvvetli yağış' uyarısı yapan Meteoroloji, özellikle ani sel, su baskını ve yıldırım düşmeleri konusunda vatandaşları uyardı. Uşak MUeteoroloji İstasyon Müdürlüğü, basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı uyarıda, Uşak halkını 2 gün sürecek aşırı yağışlardan dolayı olası ani sel, su baskınları, yıldırım düşmesi ve ulaşımda meydana gelebilecek olası felaketlere karşı uyardı. Meteorolojinin uyası söyle:

Beklenen Hadise:  Sağanak Yağış

Beklendiği Yer: Ülkemizin batı kesimlerinde görülecek olan sağanak yağışların; gece saatlerinde Trakya ile Kuzey Ege kıyılarında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir’in batısı ve İzmir’in kıyı kesiminde), yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Balıkesir, Manisa, Uşak ve Denizli ile Kütahya ve Bursa'nın batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), İzmir, Aydın, Muğla ile Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı:     28.11.2015 00:00 / 28.11.2015 22:00

Hadisenin Şiddeti: Çok Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler:      Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

Uşak Belediyesi, kira vermeyen bu kurumlarla da anlaşmayı iptal etmeli Uşak Belediyesi, kira vermeyen bu kurumlarla da anlaşmayı iptal etmeli

Alınabilir Önlemler Sellerden Korunma Yöntemleri:  Yıldırımdan Korunma Yöntemleri

Editör: TE Bilişim