AKINCI GİTTİ PALA GELDİ

Uşak İl Genel Meclisi Toplantısında, İl Özel İdaresinin İsmail Pala’nın sözleşmeli Hukuk Müşaviri olarak çalıştırılmasını uygun gördü. Pala’nın aylık ücreti ise 2 bin 750 TL olarak belirlendi.

Uşak İl Genel Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısı Özmerkez Toplantı salonunda tüm üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Mehmet Nacar’ın başkanlık ettiği toplantıda kâtiplikleri de İlknur Ertuğrul ve Kürşat Acar üstlendi.

Gündemin birinci maddesinde, Tam sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak Avukat İsmail Pala’ya ödenecek ücret hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Şahin Erdoğan tarafından okundu.

Erdoğan, “İl Özel İdaresi’nin ihtiyacına binaen Avukat İsmail Pala’nın tam zamanlı sözleşmeli personel statüsünde Hukuk Müşaviri olarak çalıştırılması Valilik makamının 16.07. 2014 tarih ve 9260 sayılı oluru ile uygun görülmüştür.  5393 Sayılı Belediye Kanunun 49. Maddesi uyarınca Avukat İsmail Pala’ya Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 07.01.2014 tarihli 4 sıra numaralı genelgesi ekinde bulunan 01. 01. 2014 – 31.12. 2014 döneminde geçerli olmak üzere 5393 Sayılı Kanun çerçevesinde çalıştırılacak sözleşmeli personel bazında ücret tavanlarının belirlendiği (1) sayılı cetvelde belirtilen Hukuk Müşavirine ödenecek net tavan ücretini geçmemek üzere aylık net 2 bin 750 TL ücret ödenmesinin uygun olduğuna karar verildi” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Cevher, Bu ücret tavan mı, taban mı?” diye sordu. Erdoğan, “Ne tavan, ne de taban ikisinin ortası” şeklinde cevap verdi. Yapılan oylamada Pala’nın hukuk müşavirliği ücreti oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, “İl Özel İdaresi Hukuk Müşaviri Sayın Kemal Akıncı emekli olduğu için yeni bir hukuk müşaviri ihtiyacı doğdu. Sayın Pala’ya bu görevinde başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Meclis gündemin diğer maddeleri olan; Sivaslı İlçesi Salmanlar Köyü köy yerleşik alanı sınırı ve Banaz İlçesi Susuz Köyünde yapılması planlanan imar uygulanması hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporların Komisyon başkanı Abdülkadir Kılınç tarafından okunarak oy birliği ile kabul edilmesiyle sona erdi.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantıları Kurban Bayramı tatilinin ardından devam edecek.

Editör: TE Bilişim