Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!
Uşak Kent Konseyi Başkanı Cemil Cevher, son dönemlerde konseyle ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Konuyla ilgili konseyin sosyal iletişim ağı Facebook üzerindeki resmi internet sayfası üzerinden yanıt veren Uşak Cemil Cevher’in yaptığı açıklamada, konsey üzerinden maddi çıkar sağlamak isteyenlere izin vermeyeceklerini ve Uşak Belediyesi’nin ilerleyen günlerde desteğini almak için  gerekli çalışmaları sürdürecekleri mesajı verildi. Cemil Cevher, “Almış olduğumuz görevin hassasiyetini bilerek, hiçbir çıkar menfaat gözetmeksizin çalışmalar yapmak için söz verdik. İş ortamları, siyasi fikirleri, şahsi çıkarları doğrultusunda düşünceleri olan ve olacak üyelerimizi de aramızda görmek istemiyoruz” dedi. 
Uşak Kent Konseyi Yürütme Kurulu’ndan 7 muhtarın bulunduğunu ve bunun mahallelerin sorunlarının dile getirilmesi açısından önemli olduğunu belirten Cemil Cevher, ellerinde Kent Konseyine ait her hangi bir tüzük ve yönerge olmadığını ifade etti. Cevher, “Listemiz yürütme kurulu kent konseyi oluşumu madde 12 ye uygun olarak ve genel kurulca onaylanmış ve kabul edilmiştir.Elimizde Uşak kent konseyine ait ne bir tüzük nede bir yönerge olmadığından Türkiye kent konseyleri birliği ve 10 yakın ilin kent konseyi başkanları ile görüşme ve istişareler sonucu bir başkan yardımcısı ve Uşak Kent Konseyi bünyesinde sekreter seçimi yaptık.Uşak Kent konseyi genel sekreterini Uşak Belediyesi ayrıca belirleyecektir” diye konuştu. 
Murat Dağı’nın yok olmaması için Uşak Kent Konseyi nezdinde gerekli çalışmaların yapıldığını dile getiren Cevher, “Bugüne kadar yürütme kurulumuzla Uşak Valiliği,Uşak Belediyesi ziyaretlerini gerçekleştirdik. Murat dağı ile ilgili çalışmalarda bulunan sivil toplum kuruluşlarını tamamının etkinliklerine Uşak Kent Konseyi olarak katılım sağladık. Yapılması gereken caminin ihtiyaç olmadığını öncelikle camiye gidecek gelecek nesillerin yetiştirilmesi için gerekli eğitimin verilmesi yönünde uyarıda bulunduk. İlimizin daha yaşanabilir, modern bir il olması için çalışmalar yapacak her bir ferde ve projelerine ihtiyacımız olduğunun bilincinde olarak olumlu olan her fikre saygı duyup destek olacağımızın sözünü verir yardımcı olacak kurum ve kuruluşları çalışmalarımızda aramızda görmek isteriz” ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilişim