Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım
Uşak 5'inci Asliye Ceza Mahkemesinde, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ile Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan kız ve erkek toplam 28 çocuğa cinsel istismar, şiddet, eziyet, taciz ve harekette bulundukları iddia edilen yönetici, öğretmen, bakıcı ve hizmetlinin de bulunduğu toplam 16 sanığa cezaları verildi.

Buna göre yurt yönetimi ve memuru V.Ş.’ye cinsel taciz suçundan 12 yıl, hizmetli S.T.’ye 13 çocuğa eziyet ve kasten yaralama gibi suçlardan dolayı toplam 43 yıl 9 ay hapis ceza verildi. 

Yurt yönetimi memuru V.Ş.’nin mağdur kız çocuklarına yönelik tacizde bulunduğuna dair ortaya atılan iddialar, tüyleri diken diken etti. V.Ş.’nin kız çocuklarının önünde fermuarı açık ve cinsel organı görünür vaziyette gezdiği, bir kız çocuğunun elinden tuttuğu ve dudağından öptüğü ve zaman zaman da cinsel içerikli sözler söylediği öne sürüldü. 

Yurtta ayrıca 13 erkek çocuğuna da hizmetli S.T. tarafından eziyet edildiği ve kasten yaralama suçunun işlendiği iddia edildi. 

 
Editör: TE Bilişim