Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
Uşak 1 Eylül Sanayi Sitesi Kooperatifi yönetimi ve üyeleri, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile belediye toplantı salonunda bir araya geldi ve yapımı planlanan 3'üncü Sanayi Sitesi’ne ilişkin uygulama takvimi belirlendi. Buna göre yılbaşına kadar projenin temelleri atılacak ve bu süreçte site içinde yer almak isteyenlerin üyelik başvuru işlemleri yapılacak.



         Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yeni yapılacak olan sanayi sitesi inşaatının takviminin belirlenmesi için, Uşak 1 Eylül Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Niyazi Erdoğan ve yöneticileriyle bir araya geldi.


         Edinilen bilgiye göre, 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan sanayi sitesi için kamulaştırma davaları nedeniyle başlamayan projenin 700 bin metrekarelik alanı kurulan kooperatifin tarafından belediye bünyesine katıldı. Söz konusu alanda 600 esnafa göre yeni bir site oluşturulacak ve inşaatın temeli yılbaşına doğru atılacak.  Mobilya, dokuma, PVC doğrama,  oto tamiri gibi çeşitli sektörlerin yer alacağı ve bir süredir hayata geçmesi beklenen 3'üncü Sanayi Sitesi'nde, işyeri açmak isteyenlerin son olarak 15 Kasım 2018 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.



         3'üncü Sanayi Sitesinin hayata geçmesi için yoğun bir emek verdiklerini söyleyen Uşak Belediye Başkanı Cahan, "Kooperatifimizle birlikte ilimize yeni bir sanayi sitesi kazandırmak için yoğun bir çaba ortaya koyduk. Şu anda sitemizin hayata geçmesi noktasında hiçbir pürüz kalmadı ve yılbaşına kadar burada temel atmayı tasarladık. Yeni yapacağımız sanayi sitesi, mevcut sanayi sitelerinde işyeri açmak isteyip de, yer sıkıntısı nedeniyle faaliyet gösteremeyen gençlerimiz için önemli bir avantaj sağlayacak. Yeni sanayi sitemiz, çağın gereksinimlerine göre, daha geniş yolları, işyerleri ve sosyal alanları barındıran bir yapıda olacak. İlimiz ekonomisine katma değer sağlayacak olan yeni sanayi sitemizin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

NİYAZİ ERDOĞAN: YORUM YAPANLAR İŞİN UCUNDAN TUTMUYOR
3'üncü Sanayi Sitesi'nin yapımı için bir çok engeli aştıklarını belirten 1 Eylül Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Niyazi Erdoğan, "Projenin hayata geçmesi için zorlu bir süreçten geçtik ve sanayi esnafımız içerisinde konuyla alakalı yorum yapan ve fikir yürüten, ancak her hangi bir şey yapılacağında da işin ucundan tutmayan bir çok kişiyi gördük. 700 bin metrekarelik bir alanı bünyemize kattık ve burada çalışmalara başlıyoruz. Benim kararsız üyelere bir çağrım, bir an önce kararlarını verip kooperatife üye olmalarıdır. Bize bu konuda destek veren Uşak Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim