Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!
USAKPORT.COM//
Uşak’ta, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle, demokrasi nöbeti tutuldu. Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik, Uşak Belediye binası önündeki kortej yürüyüşüyle başladı. Saat 22:00’da başlayan korteje, AK Parti, MHP, BBP, Memur Sen ve bir çok sivil toplum kurumu ve siyasi parti mensubu katıldı. 


Mehter takımı eşliğinde, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşün ardından, demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde, vatandaşlara çay, dondurma, tarhana çorbası, pilavlı et ve ayran gibi ikramlarda bulunuldu. Uşak Valisi Salim Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ve protokol üyelerinin katıldığı demokrasi nöbetinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı dev ekranlardan yayınlandı. 



Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle bir konuşma yaptı. Cahan, FETÖ terör örgütünün aynı ihaneti tekrar yapabileceğine dikkat çekti. Cahan, “Ellerine imkan geçse, yine hiç acımadan bu millete kurşun sıkarlar ve ülkemizi bölmek için ne gerekiyorsa yaparlar. Rabbim, 15 Temmuz gecesi bu hainlere fırsat vermedi ve milletimizin cesaretiyle ülkemiz, bunlara gereken dersi verdi. Bunların hesaplarını, defterlerini dürmeye devam edeceğiz. En önemli husus şu, bir yıl geçti ama hala fırsatını bulsalar, eğer ellerinde bir güç olsa o hainliği yapmaktan vazgeçmeyecekler. Fakat bu millet, bu devlet içeride haini, dışarıda düşmanı bitmeyen bir devlet. Allah'ın yardımıyla, aziz milletimizin dik duruşuyla İnşallah biz yeniden, aynı ecdatlarımızın yaptığı gibi tüm dünya medeniyeti ve insanlığı yeniden inşa edeceğiz” dedi. 



Uşak Valisi Salim Demir de, “Tarih sahnesine çıktığından bu yana çeşitli saldırılara uğrayan ancak içeriden böylesi alçak bir girişimle ilk kez karşılaşan insanımız, çok kısa sürede emperyalistlerin hain emellerine alet olan Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) tanklarına, uçaklarına karşı koymuş; gözünü kırpmadan şehadete yürüme cesaretindeki milyonların iman dolu yüreğiyle darbe girişimi bertaraf edilmiştir. Milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara koşan genci-yaşlısı, çocuğu, kadını erkeğiyle her ilde ayrı bir destan yazılmıştır.



80 milyonun tek yürek olup vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkacağını, canı pahasına silahlara karşı duracağını, kendi hesapları karşısında inançlı yüreklerin sahibi ve Rabbi olan Allahın da bir hesabının olduğunu hesap edemeyen bu alçak terör örgütünün elebaşları karanlık gecenin sabahında ettikleri ihanetle baş başa kalmışlardır. Bu hainler cennet vatanımızı bölmeyi asla başaramayacaklardır. Bu çetin mücadelenin ilk sene-i devriyesinde her biri hafızalarımıza kazınan tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve okunan salalarla meydanlara koşup vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz vatandaşlarımı saygıyla yad ediyorum” diye konuştu. 


Konuşmaların ardından, şiirlerin okunduğu ve 15 Temmuz için hazırlanan türkülerin söylendiği gece, sabaha kadar devam etti. Sabah namazının ardından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine mola verilecek. Etkinlikler, 16 Temmuz akşamı da yapılacak ve aynı gün saat 00.00’a kadar sürecek. 




 
Editör: TE Bilişim