Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu
Uşak’ta şehir magandaları, bayan bir sürücü kursu öğretmenini, yolu kapattığını bahane ederek, darp etti. Dün, saat 15.20 ile 15.30 arasında, Batı Kent Sitesi’nin güvenlik kulübesinin önünde yaşanan olayda, Özel Ergül Sürücü Kursları’nda 8 yıldır direksiyon eğitmeni olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk annesi Gülay Yıldırım (40), kimliği henüz belirlenmeyen 2 erkek tarafından kolundan ve başından darp edildi. Edinilen bilgiye göre dün, bayan sürücü adayı Rümeysa K.’ya sürüş dersi veren Gülay Yıldırım’ın kontrolündeki araç, Batı Kent Sitesi’nin girişi önünde istop etti. O sırada plakasının alınmadığı ifade edilen Wolksvagen Caddy marka ve siyah olan hafif ticari araç, içinde bulunduğu 2 kişiyle birlikte, eğitim aracının arsanda durdu. Kornaya basarak, Gülay Yıldırım’ın aracı kenara çekmesini istedi. Bunun üzerine Gülay Yıldırım, sürücü adayının paniklediğini ve bu nedenle araçta tam hakimiyet kuramadığını ifade ettiğini ve bunun üzerine araçta bulunan 2 kişinin aşağıya inerek, kendisine saldırdığını açıkladı. Gülay Yıldırım’ın verdiği bilgilere göre, uzun boylu olan ve yaşları 35-40 arasında bulunduğu tahmin edilen 2 kişi, aracın camından uzattıkları elleriyle kafasını sıkıştırdı ve vurdular. Ayrıca kolunun sıkıldığını dile getiren Gülay Yıldırım, hınçlarını almayan 2 kişinin tekrar kendilerine saldırdığını ve olayın sıcağı ile ne yaşadığını tam olarak anlayamadığını aktardı. Olayla ilgili Gülay Yıldırım ve bağlı bulunduğu sürücü kursu yetkilileri, polise şikayette bulundular ve olayla ilgili soruşturma başlatılması istediler.

BATI KENT GÜVENLİK GÖREVLİSİ HİÇBİR ŞEY YAPMADI
Olayın ardından kentteki sürücü kursu eğitimleri, kullandıkları araçlarla, Batı Kent Sitesi’nin önündeki yolu kapatarak eylem yaptılar. Burada başından geçenleri gazetecilere anlatan Gülay Yıldırım, “10 dakika içinde, hayatım boyunca unutamayacağım bir olay yaşadım ve buradaki güvenlik görevlisi olayı durup seyretti. Güvenlik kamera kayıtlarından da hiçbir şey çıkmadı. Beni darp eden otomobil, olayın hemen ardından siteye girdi ve çıkış yaptı. Kim olduklarına dair hiçbir bilgi yok ve bir kadına saldıran bu 2 kişinin bir an önce bulunup, kanun önünde hesap vermesini istiyorum” dedi.  

KADIN SÜRÜCÜ EĞİTMENLERİNE SÜREKLİ TACİZDE BULUNUYORLAR
Öte yandan eylem sırasında gazetecilere açıklama yapan diğer kadın sürücü eğitmenleri, zaman zaman trafikte yaşadıkları zor anları paylaştılar. Kadın eğitmenlerden Özen Aydemir, “Sürücü adayları araçları kontrol etmekte zorlanıyorlar. Genellikle erkek sürücüler, bu duruma tahammül edemiyorlar ve arkamızdan korna çalarak ve bağırıyorlar. Bunu sadece kadın eğiticilerimize yapıyorlar ve erkeklere ise hiç sesini çıkaran yok. Bizler ekmeğimizin peşinde olan insanlarız ve trafikte araç kullanmak isteyenlere eğitim veriyoruz. Lütfen bu konuda farkındılık uyandıracak bazı çalışmalar yapılsın” dedi. Öte yandan eylemin ardından, sürücü eğitmenleri, polis merkezine giderek toplu halde suç duyurusunda bulundular.
 
Editör: TE Bilişim