Uşak Belediyesi’nin Ulu Camii, Burma Camii, Hacı Gedik Hanı ve Paşa Hanı’nın bulunduğu Cumhuriyet Caddesi’ndeki taş parkeleri asfalta dönüştürmesine tepki gösteren Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliği, uygulamanın geri çekilmesi için bir dilekçeyle belediyeye müracaatta bulundu.

Uşak Belediyesi ekipleri, covid-19 kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı döneminde, kentteki yolların bakım ve onarımına ağırlık verdi. Bu kapsamda, Cumhuriyet ve 1 Eylül Caddeleri ve Ali Galip Kaya sokakta asfaltlama çalışması başlatıldı ve ilgili güzergahlar araç trafiğine kapatıldı.

Sabah saatlerinde başlayan asfaltlama çalışmasının Ulu Camii, Burma Camii, Hacı Gedik Hanı ve Paşa Hanı’nın bulunduğu Cumhuriyet caddesini de kapsamına tepki gösteren Mimarlar Odası Uşak İl Temsilcisi Çağlar Samancı, bir dilekçeyle uygulamanın durması ve yolun tekrar parke taşla kaplanması için Uşak Belediyesine başvurdu.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mimarlar Odası Uşak İl Temsilcisi Çağlar Samancı, “Yaşadığımız  kentte ortak değerlere ve tarihi dokuya duyarlı olan Uşak Belediye başkanı Sayın Mehmet  Çakın'ın bu yanlış uygulamayı gözden geçirip tarihi dokuyla uyumlu lokal onarımı izin veren uygulamaya dönüleceğini  umut ediyoruz” dedi.

Öte yandan Uşak Belediyesi'nden alınan bilgiye göre söz konusu bölgedeki mevcut yolun araç trafiğini tam anlamıyla kaldırmadığı ve asfaltlama çalışmasının elzem olduğu bildirildi. Bölgenin ilerleyen dönemlerde yayalaştırma projesi kapsamında değerlendirileceği ve tarihi dokuya zarar verilmeyeceği kaydedildi. 

Editör: TE Bilişim