Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
USAKPORT.COM// Uşak’ta 24 Haziran seçimleri öncesi MHP haricindeki hiçbir parti milletvekili adaylarını henüz açıklamadı. AK Parti’den 30, CHP’den 6 ve İYİ Parti’nin de 5 milletvekili aday adayı bulunuyor. Partilerin aday adayları, teşkilat üyeleri ve parti genel merkezi nezdinde çalışmalarını sürdürürken, AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oluşturulan bir komisyonun bugün itibariyle aday adaylarının sayısını belli bir orana çekeceği ve değerlendirme alanını daraltacağı öğrenildi.

CHP’de ise 24 Haziran seçimleri için kritik günlerden biri 20 Mayıs Pazar günü olacak ve Parti Meclisi’nde mevcut milletvekillerinin 50’ye yakınının aday gösterilmeyeceği ve kesin adayların netleşeceği ifade edildi. İYİ Parti’nin 5 milletvekili aday adayı içinden 3’ünü seçeceği ve adaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağı öğrenildi.

30 ADAY ADAYINDAN 5’İNİN İSMİNİN GEÇTİĞİ ANKETE TEPKİ GELDİ
24 Haziran seçimleri öncesi bazı tanıtım şirketlerinin anlaşma yaptıkları milletvekili aday adaylarının isimlerini ön plana çıkarmak için yönledirme anketi yaptığı öne sürüldü. Son günlerde Uşak’ta AK Parti’den aday adayı olan 5 ismin yer aldığı bir anket sorusu için bazı vatandaşların 0850 kodlu bir telefonla arandıkları öğrenildi.

AK PARTİ HER HANGİ BİR ANKET YAPMIYOR
Yapılan ankette 30 milletvekili aday adayından sadece 5’inin yer alması vatandaş ve partililer nezdinde tepki toplarken, AK Parti Uşak İl Teşkilatı’nın ve genel merkezin böyle bir anket çalışması yapmadığı bildirildi.

ANKETİN AMACI YÖNLENDİRME
Konuyla ilgili görüştüğümüz bazı yetkililer, söz konusu anketlerin kamuoyu nezdinde bir ölçüm yapmak için değil yönlendirme amacıyla yapıldığını bildirdi. Yetkililer, “Kamuonun genel eğilimini öğrenmek ve belli bir isme yönlendirmek için anketler yapılıyor. İlk anket türünde her hangi bir sorun yok, fakat ikinci ankette ise manüplasyon olduğu için etik bulunmuyor. Bu konudaki anketlere vatandaşın itibar etmemesi lazım” dedi. Öte yandan söz konusu anketler için yapılan görüşmelerde kanuni olarak izin alınması gerektiği ve böyle bir durum olmaması durumunda vatandaşın şikayetçi olabileceği bildirildi.
 
Editör: TE Bilişim