Uşak’ta emeklilerin uygun koşullarda konut sahibi olması için 2015 yılında yapımına karar verilen, fakat aradan geçen süreye rağmen hala temeli atılmayan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na takıldı. 

Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Uşak Şubesi Başkanı Aytekin Akın, yaklaşık 3 bin emeklinin projenin hayata geçmesini beklediğini ve bu konuda henüz somut bir adım atılmadığını ifade etti. 
Uşak’taki emeklilerin uygun koşullarda konut edinmeleri için 2015’te yapımına karar verilen, Uşak Belediyesi ve TOKİ’nin işbirliği kararı aldığı proje, henüz hayata geçmedi. 

Ilıcak Subaşı’nın bulunduğu bölgeye inşa edilecek olan konutlara yaklaşık 3 bin emekli vatandaş talip oldu. 2 oda ve 1 salon şeklinde tasarlanması beklenen konutlar için şimdiye kadar her hangi bir temel atılmadı.

Projenin bir an önce hayata geçmesini beklediklerini ifade eden Tüm İşçi Emeklileri Derneği Uşak Şubesi Başkanı Aytekin Akın, Uşak Belediyesi ile her hangi bir sorunun yaşanmadığını belirterek, “2015’te konut edinmemiz için Uşak Belediyesi ile bir işbirliği kararı aldık. TOKİ marifetiyle ilimizde 3 bin konutluk bir proje hazırlanması kararlaştırıldı. Fakat şimdiye kadar her hangi bir temel atma gibi bir durum olmadı. Deyim yerindeyse, proje sadece kağıt üstünde kaldı ve henüz icraat ortaya konmadı. 2019’da göreve gelen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a da durumu bildirdik. Belediye Başkanımız bu konuda bizim arkamızda olduğunu ve çalışmaları takip edeceğini ifade etti. Fakat bizim edindiğimiz bilgiye göre, proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığına takılmış. Oradan verilecek nihai kararın ardından projeye başlanacağını öğrendik. Umarım en kısa sürede bu çalışmaya başlarlar ve emeklilerimize uygun koşullarda konut sahibi olma imkanı tanınır” dedi. 

Milletvekillerine seslenen Aytekin Akın, "İlimizi temsilen 3 milletvekilini Ankara'ya gönderdik. Onlardan isteğimiz bu projemizi takip etmeleri ve nerede tıkandıysa gidermeleridir. Emekli vatandaşlar da bu toplumun birer parçalarıdır ve unutulmaları doğru olmaz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim