CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı

Uşak Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş, kentte faaliyet gösteren hayvan pazarının çevre illerdeki şap hastalığı ve son 1 haftadır ülke genelinde yayılmaya başlayan koronavirüsle mücadele kapsamında kapanacağını ve hastalıklardan ari hale gelindiğinde, tekrar faaliyete geçeceğini kaydetti. 
Mülkiyeti Uşak Belediyesi’ne ait olan ve denetim ile diğer konularda sorumluluğu Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ndeki, hayvan pazarı, yarından itibaren faaliyetlerini durduruyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş, kapatma kararını, Uşak Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu’na bildirdiklerini kaydetti. Ertan Keleş, “İlimizdeki hayvan pazarlarını, yarından itibaren kapatıyoruz ve bunun sebebi sadece koronavirüs değil. Koronavirüs insanla ilgili bir durum ve hayvan pazarımızda, çevre illerdeki şap hastalığı nedeniyle ikinci bir risk daha var. Hem insanda, hem de hayvandaki hastalıkları gerekçe görerek, konuyla ilgili düşüncemizi komisyona bildirdik ve yarından itibaren kapatma işlemini uygulayacağız. Hastalıkların oluşturduğu risk unsurları ortadan kalktığından itibaren, pazarımız yerinden faaliyete devam edecek” dedi.
Keleş, pazardaki temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının düzenli olarak yapıldığını ve hijyen konusunda ne gerekiyorsa yapılacağını sözlerine ekledi. 


 

Editör: TE Bilişim