Nevşin Mengü’nün Uşak’la ilgili yarım yamalak paylaşımını biz tamamladık! Nevşin Mengü’nün Uşak’la ilgili yarım yamalak paylaşımını biz tamamladık!
USAKPORT.COM / ÖZEL HABER

Kent merkezinde sık sık şikayet konusu olan ve alkollü içki satışı yapan mekanlar, Uşak Belediyesi tarafından inşa edilen yeni alana taşınmaya başladılar.


 
Uşak Belediyesi’nin Çivril yolu üzerinde bulunan TEDAŞ binasının arka kısmında bulunan yaklaşık 17 bin metrekarelik alana inşa ettiği 14 mekanın yapım aşaması tamamlandı. Şu ana kadar alkollü içki satışı yapan 2 işletme, kent merkezindeki yerini yeni alana taşıdılar.


 
Mekanların kullanıma hazır hale getirildiği bölgede, kaldırım, otopark ve ışıklandırmanın yapım aşamasına geçildi. Yaklaşık 1,5 milyon TL’ye mal olan ve 275’er metrekarelik standart mekanlardan oluşan yeni bölgenin girişinde güvenlik kontrolünün daha kolay yapımı sağlanacak. Tamamlanan projeyle kent merkezindeki farklı noktalarda bulunan ve vatandaşların sık sık şikayet konusu yaptığı alkollü içki satışı yapan mekanların denetimi de daha kolay sağlanacak.
           


            Çalışmanın tamamlanmasının kent için önemli bir adım olduğunu belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yeni alanın oluşturulmasıyla işletmelere taşınma için belli bir süre verdiklerini ve çevre düzenlemesinin 1 ay içinde tam anlamıyla sonlanacağını söyledi.


           
            Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası’na kayıtlı olan işletme sahiplerinin de projeyi istemeleriyle sorunun çözüldüğünü kaydeden Başkan Cahan, “Kimsenin özgürlüğüne kısıtlama getiremeyiz, fakat bazı özgürlükler, başkalarının özgürlüğüne engel oluyorsa, orada duruma müdahale ederiz. Uşak’taki alkollü içkili yerlerle ilgili problemlere bu açıdan baktık ve sorunu diyalogla çözdük. Güvenliğin daha sağlıklı bir şekilde sağlanması ve kent merkezinde halkımızın rahatsızlık duymaması için alkollü içki satan mekanların taşınmasına karar verdik. Bu karar hem halkımızın, hem de esnafımızı büyük bir sıkıntıdan kurtardı” dedi.


           
                Öte yandan yeni alanda faaliyete başlayan işletme sahipleri de, “Toplumu rahatsız eden olaylardan en büyük rahatsızlığı bizler duyurduk. İnsanın olduğu her yerde sorun olur, fakat disiplinli bir ortamda sorunlar en alt seviyeye inerler. Bu alan, Uşak halkına rahat bir nefes aldıracak ve bize de daha güvenli bir alanda iş yapma imkanı sağlayacak” ifadesini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim