Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun
AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Başbakan Binali Yıldırım’ın hafta sonu kentte düzenlediği referandum mitinginin ardından yaptığı değerlendirmede, “İlimize, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ne zaman gelseler, mutlaka yeni yatırımların sözünü veriyorlar. Şimdiye kadar verilen bütün sözler tutuldu ve yerine geldi. 16 Nisan’da Uşak’taki kalkınma hamlesinin devamı ve ülkemizin daha ileriye gitmesi için evet oyu vereceğiz. Her şey daha büyük ve güçlü bir Uşak ve Türkiye için” dedi.

          UÇUŞLAR BAŞLAYACAK VE TARHANA MARKA OLACAK
                Başbakan Binali Yıldırım, kentte uzun zamandan beri askıda duran hava trafiğinin tekrar açılması için talimatları verdiğini ve havaalanında, yakın bir zamanda İstanbul-Uşak arasında tarifesi seferlerin startının verileceğini söyleyen Servet Kuş, “İlimizde uzun zamandan beri uçuşlarını tekrar başlaması için yoğun bir talep vardı. Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde bu konuyla yakından ilgilenen Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, bir kez daha bizi kırmadı ve kentteki beklentinin yerine gelmesi için gerekli talimatı verdi. Sayın Başbakanımız, aynı zamanda ilimizin yöresel lezzeti tarhananın markalaşması adına yapılacak çalışmaları destekleyeceğini de duyurdu. Tarhanamızın Türkiye ve dünyadaki bütün sofralarda yer etmesi için AK Parti Hükümeti elinden gelenin daha fazlasını yapacaktır” diye konuştu.

                HIZLI TREN SAYESİNDE YATIRIMCI VE TURİST GELECEK
Uşak’ta ulaşımın rahatlaması ve belli bir sisteme oturması için yerel yönetimin ve merkezi idarenin bir dizi çalışma yaptığına değinen İl Başkanı Servet Kuş, kamulaştırmadan dolayı uzayan çevre yolunun 2018 sonunda biteceğini ifade etti. Başbakan’ın ayrıca Ankara-İzmir için hızlı tren müjdesini verdiğini anımsatan Servet Kuş, “Uşak bu çalışmanın tam göbeğinde yer alıyor. Burası doğu ve batı arasında bir geçiş güzergahı olacak ve ilimize olan ilgi ve alaka artacak. Yatırımcılar ve turistler ilimizi ziyaret etmek istediklerinde, uzun yol nedeniyle fikirlerinden caymayacaklar” diye konuştu.
                İlçelerin doğalgaza kademe kademe kavuşacağını anlatan Servet Kuş, “Banaz’da gerekli çalışmayı başlattık ve diğer ilçelerimiz için de fizibiliteler sürüyor. Ayrıca ilimizde Türkiye’nin şeker fabrikası var. Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası’nı daha modern ve gelecek kuşaklara kalıcı hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim