Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
Kıbrıs Caddesi'nin asfalt ve kaldırım çalışmasının büyük oranda sonlandığını söyleyen Başkan Nurullah Cahan, "Trafikte sıkışıklığa neden olan unsurların başında alternatif geçiş noktalarının olmaması geliyor. Sabah ve akşam saatlerinde, stadyum, otogar ve Dikilitaş  kavşaklarında uzun araç kuyrukları ve yığılmalar halkımızı rahatsız ediyor. Bizler de bu kentin yöneticileri olarak, halkımızın bu sıkıntısını çözmekle görevliyiz. Bu görev dönemi içinde söz konusu noktalara battı çıktılar ve köprülü kavşaklar yapılmış olacak" dedi...

USAKPORT.COM// Uşak Belediyesi, kentteki cadde ve sokak düzenlemesi çalışmaları kapsamında, Kıbrıs Caddesi’ni de yeniledi. Fatih, Zübeyde Hanım ve Nuri Şeker Caddeleri’yle çalışmaya başlayan Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak Kıbrıs Caddesi’ndeki çalışmaları da tamamladı. Kıbrıs Caddesi’nde daha önce parke taşı olan yol, iklim şartları, ağır vasıtaların geçişi ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle araç trafiği açısından kullanılamaz haldeydi. Kaldırımların yer yer olmadığı caddede yaklaşık 20 gündür çalışma yapan Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfaltlama ve kaldırım döşeme işlemini bitirdi.
  Cadde üzerine bordo ve mavi renklerden kaldırım taşları döşenerek, yayaların daha rahat gidip gelmelerine imkan tanındı.

 Çalışma hakkında kısa bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Kıbrıs Caddesi, dolmuş hattı güzergahında yer alması nedeniyle çok sık kullanılıyordu. Burada zamanla oluşan aşınmalar ve lakalardan dolayı sürücülerimizden sık sık şikayetler geldi ve yolda bir çalışma yapılmasının önünü açtık. Burası bitti ve diğer yan yollara da zaman içinde gireceğiz. Ekiplerimiz ilimizin neredeyse tamamında yol ve kaldırım çalışmaları yapmayı sürdürüyor. Trafik açısından çok işlek olan yolları mutlaka asfaltla kaplayacağız. Bu dönem bitiremediğimiz yolları da, en kısa sürede tamamlamak için ekiplerimiz canla başla çalışmaya devam edecek” dedi.

UŞAK TRAFİĞİ BU DÖNEM YAPILACAK YATIRIMLARLA RAHATLAYACAK

Uşak’ta şehir içi trafiğinin çözümü için radikal bir karar alarak, yollarda kullanılan malzemeleri ve yönleri değiştirdiklerini söyleyen Nurullah Cahan, “Bugünkü trafik düzenlemesi için uzun soluklu düşündük ve alışkanlıklar kolay değişmeyeceği için kısa vadede sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı öngördük. Kentsel Dönüşüm’ün tamamlanması ve kentte her gün araç sayısının artması, uzun vadede düşünmemize neden oldu. Şu anda Zübeyde Hanım, Nuri Şeker ve Fatih Caddeleri’nde çalışmalar büyük ölçüde bitti ve rahatlama hissedilmeye başlandı.  Trafik yönlerine vatandaşımız alışınca, eskiye göre daha rahat ve konforlu ulaşımın yapıldığı, daha net hissedilecek” diye konuştu.

Stadyum, otogar ve dikilitaş kavşaklarının yoğun bir şekilde kullanıldığını hatırlatan Nurullah Cahan, şöyle söyledi: “Trafikte sıkışıklığa neden olan unsurların başında alternatif geçiş noktalarının olmaması geliyor. Sabah ve akşam saatlerinde, stadyum, otogar ve Dikilitaş  kavşaklarında uzun araç kuyrukları ve yığılmalar halkımızı rahatsız ediyor. Bizler de bu kentin yöneticileri olarak, halkımızın bu sıkıntısını çözmekle görevliyiz. Bu bilinçle, Dikilitaş, otogar ve stadyum kavşaklarına battı çıktı ve köprülü kavşak şeklinde geçiş noktaları oluşturacağız. İçinde bulunduğumuz görev dönemi içinde söz konusu projeler hayata geçecek ve anayol üzerinden transit geçişi sağlayacağımız için kent merkezinde trafik daha rahat ve kolay olacak”.

 

Editör: TE Bilişim