USAKPOR.COM // Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez atanmasının ardından üniversitede bir dizi değişiklik yapıldığı öne sürüldü. Uşak Üniversitesi yönetiminin özellikle AK Parti Hükümeti’ne yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen üyelerine yönelik bazı yaptırımlarda bulunmaya başladığı iddia edildi. Eğitim-Bir-Sen’in Uşak Üniversitesi’ndeki bazı üyeleri, sendika yönetimine yönelik olumsuz ifadeler içeren dilekçelerin imzalatılmaya çalışıldığını belirtti. Konuyla ilgili sitemize konuşan bazı sendika üye ve yöneticileri, Rektör Sait Çelik’in yeniden atanmasından 24 saat geçtikten sonra bazı fakülte sekreterlerinin görevden alındığını belirtti.

YAKLAŞIK 30 SENDAKİ ÜYESİ İSTİFA ETTİ

Üniversitedeki bazı yöneticilerin Eğitim-Bir-Sen üyelerine psikolojik baskı uygulamaya çalıştığını belirten bazı sendikalılar, “Tek bir yerden çıkan ve sendika yönetimimizin rektörlük seçimindeki tutumunu eleştiren evraklar, üyelerimize imzalatılmaya çalışılıyor. Çoğu iş yerindeki konumuyla ilgili kaygılardan dolayı istemeye istemeye imzalıyor. Bazıları sendika üyeleri yapılan psikolojik baskıdan dolayı istifalarını verdi. Bu yaşananları Cumhurbaşkanımıza da bildirdik fakat henüz her hangi bir sonuç alamadık. Ayrıca özellikle sendika yönetiminde olan isimlerin yerleri ve görevleri değişti. Bazı fakülte sekreterlerimiz görevden alındı ve düz memur yapıldı. Görevden alınanlardan bir tanesinin sırf rektör adayı olan bir ismi aracıyla evine götürdüğü için yerinin değiştirildiğine dair iddialar var. Maalesef üniversitemiz, dışarıdan görüldüğü gibi değil. Dışa her şey çok güzel ve güllük gülistanlık bir portre çiziliyor fakat içerideki durum tam dersi” dedi.

TÜRK BAYRAĞI OLAYINI KINAMALARINI MESELE ETTİLER

Geçtiğimiz günlerde Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde yaşanan bayrak krizinde Eğitim Bir Sen yöneticilerin sosyal medyada bayrağa yönelik tavrı kınadıklarını hatırlatan sendikalılar, “Olayı bütün sendikalar kınadı ve biz de Türk bayrağına duyduğumuz hassasiyetten dolayı bir kınama mesajı verdik. Bizim verdiğimiz kınama mesajı, üyelerimize imzalatılan dilekçede sanki kötü bir tavırmış gibi yansıtılmış. Bu dilekçelerin kimler tarafından yazıldığını tam olarak netleştiremedik fakat bildiğimiz tek şey, bunun üniversite yönetiminden habersiz yapılamayacağı” ifadesini kullandı.

DÜNÜN MAZLUMLARI BUGÜN ZALİM OLDU

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Uşak Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman döneminde mağduru oynayanların bugün zalimleştiğini dile getiren sendikalılar, “Dünün mağdurları ve mazlumları, bugün zalimleşmeye başladı. Bizzat kendileri sendika üyelerimize gidip baskı ile sendika yönetimini genel merkeze şikayet etmek için hazırladıkları dilekçeleri imzalatıyorlar. Bu zulme artık birilerin dur demesi lazım” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim