Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu
 Uşak'taki sivil toplum kurumu temsilcilerine, proje yazma konusunda eğitim verildi. Uşak Valiliği ABveDış İlişkiler Bürosu tarafından düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşlarına Yönelik Proje Yazma ve Yürütme Eğitimi” projesi kapsamında 8 ve 12 Ocak 2018 tarihlerinde, Uşak Öğretmenevi'nde yapıldı. Netrevadr Bilişim Araştırma ve Geliştirme Danışmanlık'tan proje uzmanı Hamza Kocatepe'nin verdiği eğitimin sonunda katılımcılara eğitimde yer aldıklarına dair Uşak Valiliği ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından katılım belgesi verildi.



Uşak Valisi Salim Demir, hedefini, fikrini ifade edebilen sivil toplum kuruluşlarımızın, sağlanan desteklerden mutlaka faydalanabileceğini ifade etti. Vali Salim Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Artı ve farklı bir şeylerin olabilmesi için mevcut olan tüm değerleri ve kaynakları birbiriyle etkileşim halinde bir sinerji oluşturacak şekilde faaliyete geçirmemiz ve hareketlendirmemiz gerekiyor. Günümüzün konusu olan proje yapma ve projelere kaynak bulma işini önemsememiz gerekiyor. Bu konuda aslında iyi bir mesafe kat ettik. Proje yazmaya, proje yapmaya başladık ve yapmaya devam edeceğiz, çünkü kamu ve STK'lar için kaynak istemenin şekli formatı değişti. Artık, ilgili birimler bize proje hazırlamamız gerektiğini belirtiyorlar, fikirleriniz projeyle ifade edilecek, hazırladığınız projeler değerlendirecek, dosyalar incelenecek, kabul edilirse, sözleşme imzalanacak iş başlayacak ve fikrinizi gerçekleştirmek üzere hedefinize doğru hareket edeceksiniz. Bu sürecin sağlıklı yürütülmesi için kapsamını, mantık ve içeriğini öğrenmemiz ve uygulamamız gerekiyor. Bu kapsamda Uşak Valiliğinin tüm birimlerinin, Zafer Kalkınma Ajansımız ve TKDKnın da içinde olduğu birimlerin koordinasyon içinde hareket etmesi gerektiğini değerlendiriyoruz. Sağ olsun daire başkanımız ve hemşehriniz Uşak’ta göreve başladığımda gelir gelmez bizleri aradı, Uşak’a güzel hizmetler yapmak istiyoruz, Uşak için elimizden ne geliyorsa çalışmaya hazır olduklarını ifade ettiler.”


 
Vali Salim Demir alınan eğitimler sonunda proje sürecinin ne kadar kolay olduğunun anlaşılacağını ifade ettiği konuşmasında “Proje deyince özetle, fikir üreteceğiz ortaya koyduğumuz fikri başvuru yapmak istediğimiz ilgili kurumun isteği formatta yazıp hazırlayacağız, gerekli giderleri gösteren bütçeyi proje dosyamıza ekleyeceğiz. Deneyerek, tecrübe ederek, birkaç dosya hazırlayarak bu işin ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. Zaten, Bakanlığımız ve valiliğimiz olarak biz sizleri bilgilendireceğiz, destekleyeceğiz. İlimizde proje uygulamış olan Sivil Toplum Kuruluşlarımız var, ortak olarak uygulamaya katılmış olanlar var, bunların sayısını artırmamız lazım. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, sektörleri ve konuları uygun olanların proje yapmalarını istiyoruz. Bunu yapmaları için bilişim okuryazarlığını bilmek lazım. Bakanlıkların veya kamu kuruluşlarının sitelerini takip edebilme yeteneğine sahip olmamız, duyurulardan vaktinde haberdar olmamız lazım. Derneklerimiz de yönetim kurulu üyesi olarak bu konuda aktif ve bilgili kişilere yer vermeleri lazım. Uşak’ta gerçekleştirilen bu eğitim süreci sonunda Sivil Toplum Kuruluşlarımızın başarılı projelere imza atacaklarına inanıyorum” dedi.


 
Kentte faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarımıza bir hafta boyunca verilen eğitim sonunda katılımcılara belgelerinin takdim edildiği programın sonunda Vali Salim Demir, eğitimde görev alan Avrupa Birliği Bakanlığı temsilcisine ve bu süreçte görev alan eğitimcilere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim