Vali Ahmet Okur, Köylerde yapılan yatırımları yerinde incelemek ve vatandaşlarla bir araya gelmek amacıyla gerçekleştirdiği köy ziyaretlerine hafta sonunda Yoncalı ve Şükraniye Köyleri ile devam etti.  İlk olarak merkez Yoncalı Köyünü ziyaret eden Vali Ahmet Okur,  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve bütünlüğüne kast eden hainlerin saldırısı sırasında şehit düşen; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibinde yer alan şehit polis memuru Mehmet Çetin için yaptırılan şehitlik inşaatında incelemelerde bulundu. Şehit babası Hüseyin Çetin ile birlikte incelemelerini gerçekleştiren Vali Ahmet Okur, şehidin mezarının köyünde olmasının köy adına büyük bir gurur ve şeref kaynağı olduğunu kaydetti.  

İnşaat alanındaki incelemelerinin ardından köy kahvesine geçen Vali Okur, vatandaşlarla bir araya gelerek köydeki günlük yaşam ve tarımsal üretim hakkında bilgi alarak Köylerde, gerçekleştirilen yatırımların şehre göçün önlenmesinde önemli rol oynadığını kaydetti. 

Yoncalı Köyünün ardından Şükraniye köyüne geçen Vali Ahmet Okur, Köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet ederek köylere götürülen hizmetler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Köyün ekonomik yapısı ve tarihi hakkında bilgi alan Vali Okur  "Bugün artık köylerimiz daha yaşanılabilir yerleşim alanları haline geldi. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köylü vatandaşların üretimleriyle, hayvancılık ve çiftçilikle şehir ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır" dedi. 

Vatandaşlarla sohbetin ardından köy içersinde bulunan ve eski dönemlere ait olduğu tahmin edilen yerleşim bölgelerinde incelemelerde bulunan Vali Okur, Köy Muhtarı Namık Çoban ve vatandaşlardan bilgi aldı. 

Uşak'ın Anadolu’nun önemli zenginliklerini barındırdığını ifade eden Vali Okur, "Bilinen tarihi milattan önce 5 binli yıllara kadar uzanan Uşak’ın aslında çok daha eski devirlere uzandığına ilişkin heyecan verici tespitler var. Eğer kazılar sonucunda baştaki öngörüler doğru çıkarsa bundan sonra Anadolu’da bilinen tarihe yeni bir yaklaşımla bakmak gerekecek. Ayrıca Ulubey ilçemizde yer alan eski yerleşim Blaundos Antik Kenti’nde bilimsel anlamda kazı, onarım, koruma, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını içeren geniş kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyoruz. Şükraniye köyündeki yerleşim bölgesi ve kalıntılar üzerinde iyi bir yüzey araştırması yapılması gerekir. İncelemelerin ardından köylülerin anlattığı gibi geniş bir alana yayılmış durumda olduğu tahmin edilen bu yerleşim bölgesinin ne kadar bir bölgeyi kapsadığı konusunda daha net bilgi sahibi olabileceğiz" dedi.

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

İncelemelerinin ardından Vali Ahmet Okur akşam saatlerinde köy ziyaretlerini tamamlayarak şehre döndü.

Editör: TE Bilişim