Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor
Uşak Valisi Salim Demir mahalle ve köy muhtarlarıyla yatırım değerlendirme toplantısı gerçekleştirmek ve turistik alanlarda incelemelerde bulunmak üzere Ulubey ilçesini ziyaret etti. Ulubey 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi'nde İlçe Kaymakam Vekili Ozan Gazel ve protokol üyeleri ile daire müdürleri tarafından karşılanan Vali Salim Demir, okul toplantı salonunda mahalle ve köy muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi.  Toplantıya Vali Salim Demir'in yanı sıra İlçe Kaymakam Vekili Ozan Gazel, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Yavuz Yaşa, İl Genel Meclisi üyeleri ve ilgili daire müdürleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Salim Demir Ulubey ilçesinin yapılan yatırımlarla ekonomik olarak belli bir seviyeye geldiğini ifade ederek, “İlçe olarak ne kadar kalkınsak da ihtiyaçların sınırı olmadığından mutlaka yapılması gereken hizmetler vardır. Bu nedenle bu ihtiyaçların en iyi şekilde tespit edilmesi için köy ve mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik" dedi.  Vali Salim Demir konuşmasına şöyle devam etti, "Devlet ve millet arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımızla, Devletimizin ilgili kurumlarının yetkililerini bir  araya getirdiğimiz bu toplantıda dile getirilecek talepler ve yapılacak değerlendirmeler doğrultusunda Ulubey ortak paydasında buluşursak hizmet ve yatırımlarımızı daha kolay bir şekilde hayata geçirmiş olacağız.  Bu ortak paydada elbirliği ile işbirliği ile gönül birliği ile ilçemizle ilgili ihtiyaçların belirlenmesi ve giderilmesi anlamında çalışmamız gerekir.” 

Türkiye’nin artık her türlü işin üstesinden gelen çok güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Vali Salim Demir  "Bizim Devlet olarak her şeyi yapmaya gücümüz vardır, sadece işlerimizi iyi planlayarak sürdürmemiz gerekir. Bu planlamayı yaparken elbette doğayı kirletmemeyi de göz  önünde bulundurmak zorundayız. Bizler çevreye karşı duyarlı olduğumuz gibi siz muhtarlarımızın da  kendi mahalle veya köyünüzde Devletin gözü kulağı olması, doğanın kirletilmesine göz yummaması , herhangi bir aksaklığı vakit geçirmeden Devlet yetkililerine bildirmesi gerekir. Sizlerin sorunları bizlere iletmesi durumunda bizler de sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız. Sorunların çözüm kaynağı Valilikler, kaymakamlıklar ve müdürlüklerdir. Ayrıca, Banaz çayı, Dokuzsele deresi ve  Ulubey deresinde meydana gelen bütün çevre sorunlarını bize ulaştırın. Çevreye zarar vermeye çalışanlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yaşanan sıkıntıların çözümü için elimizden geleni yapacağız.  Özellikle çevre konusunda  herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Çevre konusunda sanayicilerimiz  gerekli tedbirleri  almalı;  siz muhtarlarımız ve vatandaşlarımız da duyarlı davranarak her hangi bir çevre sorunu olması durumunda bizleri haberdar etmeniz gerekir. Kimsenin çevreyi kirletmeye hakkı yoktur. Doğa sadece bize ait değildir. Doğa tüm insanlığa, özellikle de gelecek nesillere aittir. Dolayısıyla İlimizin daha güzel, daha yaşanabilir hale getirmek için el birliğiyle, gönül birliğiyle  mücadele edeceğiz.” dedi.

Muhtarların köy ve mahallelerinde yaşanan sorunlar ve taleplerinin dile getirmesiyle sona eren toplantının ardından Vali Salim Demir, Ulubey 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi'nde oluşturulan ilçe tarihi müzesini gezdi. Son olarak muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Salim Demir, tarihi ve turistik alanlarda incelemelerde bulunmak üzere ilçe merkezinden ayrıldı.
Editör: TE Bilişim