Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!
Uşak Valisi Ahmet Okur, referandum hakkında yaptığı açıklamada, "Bu milletin asli unsuru olan kıymetli vatandaşlarımız kendi gelecekleri için en doğru kararı vereceklerdir” dedi. 

Vali Okur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması hedeflerine yönelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programını kapsamında TÜMSİAD Uşak Şubesi tarafından düzenlenen  kahvaltıda Uşak'ta faaliyet gösteren sanayici ve iş adamları derneklerinin genç üyeleri ile bir araya geldi.
 
Programda konuşan Vali Ahmet Okur Uşak sanayicisinin müteşebbis ruhunun takdire şayan olduğunu belirterek, “Uşaklı sanayici ve iş adamları her dönemde müteşebbis ruhu ile önemli işler başarmış ve Uşak’ı ekonomi alanında önemli bir noktaya getirmişlerdir. Bu çerçevede başlatılan bu seferberlik programına da Uşaklı sanayicilerin en iyi şekilde destek vereceğine inanıyorum” dedi.
 
Uşak'ın üçüncü nesil ticaret ve iş adamları ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Okur, "Ülkemiz farklı bir dönemden geçmektedir. İnsanların olduğu gibi devletlerin de inişli çıkışlı dönemleri olur. Ülke olarak tarihimizde bir örneğini yaşamadığımız bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'nin çok farklı bir noktaya gittiğini gören mihraklar kendilerini çok rahat hissetmemeye başladılar. Şer odakları ülkemizin tarihi ve taşıdığı misyonun kendisine yüklediği vazifeyi, özellikle mazlum milletler ve İslam dünyasındaki konumunu biraz daha nasıl erteleyebiliriz, nasıl engelleyebilirizin gayretindeler. Biz bugün Afganistan, Suriye, Irak, Balkanlar’da görev yapıyoruz. Oraları işgal etmek sömürmek için mi oralardayız. Hayır. Dinimizin ve tarihimizin bize yüklediği misyonu ifa etmek için ordayız. Bizler kardeşlerimizin; soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın refahı ve güvenliği için oralardayız. Bu misyon bize çok çalışmayı, en idealini en mükemmelini yapmayı mükellef kılmaktadır" dedi.
 
Vali Okur konuşmasına şöyle devam etti; "Bir referandum sürecinden geçiyoruz. Bu referandumun tek amacı yönetimde istikrarın sağlanmasıdır. Bu devlet çok badireler, çok sıkıntılar atlattı. 15 Temmuz bunlardan bir tanesidir. Bugün sağcısı, solcusu, milliyetçisi, muhafazakârı herkes 15 Temmuz’da hangi duyguları yaşayıp gösterdiği refleksi önümüzdeki dönemde de aynı şekilde gösterebilmelidir. Bugün yine bir darbe girişimini dillendirmeye onun alt yapısını oluşturmaya başladılar. Fiilen başaramazlarsa bunu ekonomik olarak sağlamanın derdindeler. İnsanlar ölümlü, kimin ne kadar yaşayacağını ne zaman öleceğini bilemiyoruz. İnsanlara göre bir değişiklik yapacak, adım atacaksak burada yanlış yapıyoruz demektir. Herkesin siyasi bir düşüncesi olabilir. Ben bu ilin Valisi olarak, bu ülkenin geleceği ile alakalı referandumun önemli olduğunu söylemek istiyorum. Elbette herkes hür iradesiyle sandığa gidip tercihini yapacak.; Ben hiç kimseye şu veya bu şekilde oy verin demiyorum. Memleketin istikbaline, geleceğine, kalkınmasına hangi oyun faydalı olacağını zihninizde oluşturun. Referandumdan çıkacak karara halkımızın iradesine saygı duyacağız. Ama aziz milletimizin dışımızda insanların çok farklı düşünceleri olduğunu değerlendiriyorum. 15 Temmuz'da başaramadılar. 15 Temmuz'da ülkemizi sadece ekonomik ve idari olarak değil, fiilen de parçalamış bir yapıya götürme ihanetini gördük. Dış mihraklar ülkemizi çepçevre sarmalamaya çalışıyorlar. Irak'ta, İran'da, Suriye'de yaşananların tek bir hedefi var. Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak. Tek hedefleri Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milli birlik ve beraberliğini bozmak. Türk milleti olarak her türlü riske, tehlikeye karşı kendisini çok kısa bir süre içersinde adapte etmeyi ve kısa bir süre içersinde ona savunma mekanizması geliştirmeyi iyi bilen bir milletiz. Krizlere rağmen genişleyip büyüyebilen bir milletiz. Ülkemizi gelecekte güzel bir istikbal beklediğinin inancı içersindeyim." 
 
Uşak'ta iş dünyasının dar alanda kalmamasının ve farklı noktalara açılmasının gerektiğine dikkat çeken Vali Okur, "Siz kıymetli genç sanayicilerimizden artık daha geniş alanlara açılmayı, kalıplaşmış sanayi sektörlerinden dışarı çıkmanızı istiyorum. Birlikte istişare kulüpleri oluşturun. Asıl önemlisi bir birinize güvenin. Kendi aranızda bir fon oluşturun. Bu benim idealimdir. Bankalara muhtaç kalmamak için, muhtemel krizlerde şirketinizi dara düşmesini engellemek anlamında kendiniz aranızda 5 - 10 kişi bir fon oluşturun. Bu fonda biriktirdiğiniz parayı kara gün akçesi olarak düşünün. Cironuzun yüzde birlik bir kısmını o fonda biriktirin. Fonun yönetimini de kendiniz yapın. Bu tasarruf bilincinin önemli olduğunu düşünüyorum. Ama en önemli olgu bir birinize güvendir. Güven olmazsa başarılı olma şansınız yok. Yapacağınız iş birliği, zihin ve fikir birliği, sizlerin başarılı olmanızda en önemli etken olacaktır" dedi. 
 
Program, Vali Ahmet Okur’un genç iş adamları ile görüş alışverişinde bulunarak sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirmesinin ardından sona erdi.
Editör: TE Bilişim