UŞAK’IN BİR SAHİBİ VAR

İnşaat terörüne Uşak Valisi Seddar Yavuz el attı. 17 Ekim Perşembe günü duyurduğumuz,“İnşaat terörü bir can alıyordu” başlıklı haberimiz üzerine harekete geçen Vali Yavuz, olayın mağduru Yasemin Bayraktutan ile görüşerek, “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Vali Yavuz, daha sonra inşaatlarda gerekli önlemlerin alınması için yetkililere talimat verdi.

Geçtiğimiz günlerde, bir iş hanın 5. Katında yapılan çalışmalar sırasında kafasına çekiç düşen ve ölümden son anda kurtulan İş Kadını Yasemin Bayraktutan’la görüşen Uşak Valisi Seddar Yavuz, inşaat terörünün durması için düğmeye bastı.

Kafasına düşen çekicin son anda başını sıyırarak ayaklarının dibine düştüğünü ve bu olayın kendisini çok korkuttuğunu belirten İş kadını Yasemin Bayraktutan, “Bu olaydan sonra, Kaç gündür kaç kapı aşındırdım tahmin edebilirsiniz.
ALO 170'den tutun, Uşak Belediyesi, Uşak Zabıtası, İş Sağlığı ve güvenliği ve Çevre Güvenliği Müdürlüğü. Sonucu ne siz sorun ne ben söyleyeyim? Benim buradaki derdim ya da kavgam ilk etapta birilerinin ceza alması değil. Herkesin işini bilinçli ve üzerine düşen sorumluluklarla yapması. Hem Çalışanların hem de Biz vatandaşların zarar görmemesi” dedi.

Bu konuda çok destek aldığını belirten Bayraktutan, “Beni hiç tanımayan Gaziantep'ten tutun Ankara'ya kadar bu konu da bilinçli, sorumluluk sahibi hassas kişilerin de dikkatini çekmiş olay ve beni arayıp yazı yazmak isteyenden, ders konusu yapmak isteyen hocalarımıza kadar birçok kişiden destek aldım. Hepsine çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Başına gelen üzücü olayın Uşak Port internet sitesi ve Uşak Ufuk Gazetesi tarafından haber yapılmasından sonra, Uşak Valisi Seddar Yavuz’un kendisi ile iletişime geçtiğini belirten Bayraktutan, “Sizin haberiniz ve sosyal medya sayesinde Sayın Valimiz Seddar Yavuz Bey her zaman ki hassasiyetini gösterdi. Talimatlarıyla Uşak Valiliği birimleri gerekli müdahaleyi yapıp, işlemleri başlattılar. Sanırım, olayı incelemek üzere birkaç gün içerisinde Uşak’a iş müfettişleri gelecekler” dedi

“SAHİPSİZ OLMADIĞIMIZI GÖRDÜK”

Olayın en sevindirici yanın, halk olarak yalnız olmadıklarını ve kendilerine sahip çıkan bir yöneticinin olduğunu bilmenin huzur verdiğini kaydeden Bayraktutan, duygularını şöyle dile getirdi:

“Sayın Valimizin başıma gelen üzücü olayla ilgilenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için talimat vermesi sadece benim için değil, tüm Uşak halkı için çok sevindirici bir olaydır. Bundan sonra, Uşak’ta yaşayan hiç kimse, “Uşak’ta devlet yok. Vatandaş olarak sesimizi duyuramıyoruz” diye yakınmayacak. Valimiz Sayın Seddar Yavuz’un en ufak bir sorunumuzda yanımızda olmasını bilmek bize huzur ve güven veriyor kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu

 

 

Editör: TE Bilişim