Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım
 USAKPORT.COM // Uşak’ta Dikilitaş ve Kemalöz Mahallelerini bir birine bağlayacak olan köprülü kavşakla ilgili somut adımlar atılmaya başlandı. Geçtiğimiz gün fizibilite çalışması tamamlanan otogar kavşağındaki battı çıktı projesinin ardından, Ilıcaksubaşı mevkiine inşa edilecek olan ve araç trafiğinin akışını sağlayacak köprülü kavşak inşaatı için elektrik iletim hatları yer altına alındı. Elektrik direklerinin kalkmasıyla, şantiyenin kurulması için hiçbir engel kalmadığını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Projenin ihalesi yapıldı, yerin tahsisiyle ilgili bütün çalışmalar bitti ve şantiyeyi kurma aşamasına geçtik. Dikilitaş ve Kemalöz Mahallerini bir birine bağlayacak ve araç sürücüleri için büyük bir kolaylık sağlayacak olan, köprülü kavşak sayesinde trafik yükü büyük ölçüde hafifleyecek ve zaman zaman görülen trafik kazaları da en alt seviyeye inecek” dedi. 



İKİ MAHALLEYE ULAŞIM TEK YOLDAN OLACAK
Uşak Belediyesi, kentteki ana yollarda trafiğin daha akışkan hale gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şehir içindeki işlek caddeleri asfaltlayan ve yönlerde yeni düzenlemeler yapan belediye, Dikilitaş ve Kemalöz Mahallesi’ni tek yoldan birbirine bağlayacak olan köprülü kavşak inşaatı sahasını oluşturmaya başladı. Elektrik iletim hatları yer altına alınmadığı için şantiyesi bir süredir kurulamayan projenin ilk harcı önümüzdeki birkaç gün içinde atılacak. Yaklaşık 2 milyon TL’ye ihalesi yapılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yer teslimi süreci bitirilen çalışma, yaklaşık 1 yıl sürecek.  Projenin Uşak için çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, sürücülerin ışıklarda bekleme zorunluluğunun belli noktalarda ortadan kalkacağını ifade etti. 

KÖPRÜLÜ KAVŞAK İNŞAATI İÇİN HİÇBİR ENGEL KALMADI
Cahan, “Dikilitaş’tan Kemalöz’e veya tersi istikamette ulaşım çok büyük sıkıntılarla gerçekleşiyordu. Uşak’ın nüfus yoğunluğunun fazla olduğu iki mahallemiz için elzem olan bir trafik planı yaptık ve Huzurpark’ın bulunduğu noktaya bir köprülü kavşak inşa edilmesine karar verdik. Daha adaylık dönemimizde taslağını oluşturduğumuz ve göreve geldikten sonra projelendirme, ihale ve yer teslimi için çalıştığımız köprülü kavşak inşaatının başlaması için bütün engelleri ortadan kaldırdık. Şu anda şantiye kurulum aşamasındayız ve birkaç gün içinde inşaatın başladığını göreceğiz. İhale şartnamesine göre 1 yılda tamamlanması gereken, köprülü kavşağı hızlı bir çalışmayla daha erken bitirmeyi hedefliyoruz. Uşak’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 

Editör: TE Bilişim