Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
 Uşak’ta yerel güvenliğe ilişkin yürütülecek hizmetleri toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacı ile kent güvenlik toplantısı yapıldı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü’nün halkın asayişi, huzur ve güveni için canı pahasına mücadele ettiğini belirten Uşak İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, “Polisimizin ortaya koyduğu başarılı çalışmalar, bizleri onurlandırıyor” dedi. Toprak, yaptığı sunumda şu noktalara dikkat çekti:

Uşak İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, polis ekiplerinin dünyadaki yenilikçi teknolojilerden yararlandığını ifade etti. Uşak İl Emniyet Müdürü Toprak, “Kurulduğu günden bu tarafa içinde bulunduğu çağın yeniliklerini ve dünyada ortaya çıkan sosyal kültürel teknolojik gelişmelere yabancı kalmayarak milletimizin beklenen cevaplarına cevap vere bilmek için sürekli olarak kendisini yenileye bilen kendini geliştiren emniyet teşkilatımız dünya polis teşkilatları arasında önemli bir yere sahiptir.  Zaman içerisinde meydana gelen bu olumlu gelişmeler sosyal psikolojik ,fiziki ve teknik açılardan gerçekleşmiştir. Uşak emniyet teşkilatımızın Avrupa standartlarına uygun olmaya başardığı gibi hala bu değişimleri devam ettirmektedir. Polisimizin temel anlamı halkamıza hizmettir” dedi.

 

“Emniyetin görevi halkın huzuru emniyetini ve genel anlamda güvenliği sağlamaktır” diyen Ogün Toprak, sözlerini şöyle devam ettirdi: “Bu hizmeti alan vatandaşlarımız aynı zamanda bizim müşterimizdir. Hizmet politikamızla müşteri memnuniyetini veriyoruz. Görevimizi yaparken vatandaşımızın durumuna kendimizi koyarak çözüm üretmeye çalışıyoruz. Suç ve suçlularla mücadeleli, ciddi, disiplinli ve kararlı duruşunun yanı sıra sevimli duruşunu da gösteriyor. Polis kendisine verilen yasal görevleri ile vatandaşın hak ve hukukunu korumak can ve mal güvenliğini sağlamak huzurlu bir toplumda yaşamasını temin etmek mağduriyetini önlemek için kullanmak zorundadır. Polisin halka hizmet edebilmesi için vatandaşında polisine yardımcı olmalıdır. Suç ve suçlular ile mücadelede halkımızı ve polisimiz birebir dayanışma ve yardımlaşma içinde olursa nitelikli ve kaliteli güvenliklerin gelişeceğini asla unutmamalıdırlar. Uşak’ın güvenli olabilmesi için suçu oluşturabilecek faktörleri önceden tespit edip, sivil toplum örgütleri ve diğer resmi kuruluşlar ve halkımız ile birlikte suç oluşumlarını önlememiz gerekmektedir. Uşak emniyet teşkilatı her koşulda halkın hizmetinde olmayı varlık sembolü olarak kabul etmiş polis ve halk ilişkilerine önem vererek halkın desteğini alıyoruz.”


TOPLUM OLARAK DUYARLI OLMALIYIZ

Toplumu duyarlı olamaya çağıran Toprak, 8 ay içerisinde meydan gelen olaylarda il merkezinde yüzde 84, ilçelerde yüzde 16 olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti. Kişilere karşı suçların 3 bin 311, malvarlığına karşı suçların bin 761, topluma karşı suçların 324 , iş kazası intihar ve intihara teşebbüs bin 172 ve kadına karşı işlene suçlar ise 256 olarak kayıtlarda geçtiğini belirtti. Toprak, “narkotik suçlarda Esrar ve uyuşturucu hap gibi maddelerin okul ve çevresinde satmak isteyen kişilere karşı mücadelede polisimiz üzerine düşen görevi yapıyor. Toplum olarak bu tür olayları polisimize bildirilmeli. Öğrencimizin sağlığı ve evlatlarımızın bu tür çirkin alışkanlıklardan uzak tutmalıyız” dedi. 

Editör: TE Bilişim