Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!
 Uşak Valiliği, vatandaşın duygularını suiistimal edilmemesi için bir basın açıklaması yaptı. Valilikten yapılan yazılı basın açıklamasında, “Vatandaşlarımızca yardım talebinde bulunan şahıslara mutlaka Valilik Makamınca verilmiş “Yardım Toplama Yetki Belgesi”nin olup olmadığını sormaları; insanların manevi duygularını suiistimal edenlere karşı duyarlı olunması, yardım toplama yetki belgesi bulunmayanların güvenlik güçlerine bildirilmesi gerekiyor” ifadesi kullanıldı. İşte Uşak Valiliği’nden vatandaşa yapılan önemli uyarılar:

BAZI KİŞİLERİN İZİNSİZ YARDIM TOPLADIKLARI TESPİT EDİLDİ

Açıklamada, “Uşak il merkezi ve ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla burada görevli makam ve rütbe sahibi kişilerin isim ve sıfatları kullanılarak izinsiz yardım toplandığı tespit edilmiştir. Yardım toplamaya yetkili kişi ve kuruluşlar ve bunların hangi amaçla yardım toplayabilecekleri, yardımın toplanması, kullanılması ve denetlenmesi gibi hususlar 2860 Sayılı Yardım Kanunuyla düzenlenmiştir. Kamu yararına uygun olarak, amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere gerçek kişiler, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergiler yasal izin almak suretiyle yardım toplayabilirler.” ifadesi kullanıldı.

VALİLİKTEN İZİN BELGESİ OLMAYANLARA DİKKAT EDİN

Uşak Valiliği’nden yapılan açıklamada şu konulara yer verildi: “Kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. Yardım toplama faaliyetinde görev alacaklara, faaliyetin konu ve süresini de belirten fotoğraflı bir kimlik belgesi verilir. Kimlik belgesi, faaliyetin sonunda geri alınır. İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır. Bu nedenle, vatandaşlarımızca yardım talebinde bulunan şahıslara mutlaka Valilik Makamınca verilmiş “Yardım Toplama Yetki Belgesi”nin olup olmadığını sormaları; insanların manevi duygularını suiistimal edenlere karşı duyarlı olunması, yardım toplama yetki belgesi bulunmayanların güvenlik güçlerine bildirilmesi hususu, kamuoyuna ilan olunur.”

Editör: TE Bilişim