Uşak’ta 91’inci yıldönümü kutlaması

Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci kuruluş yıldönümü Uşak’ta da coşkuyla kutlandı. Atatürk Heykeli önünde yapılan kutlama törenine; Uşak Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Garnizon Komutanı Yusuf Yalçın, Milletvekili Mehmet Altay ve Dilek Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Karaman’da meydana gelen maden kazası nedeniyle, kutlamalarda oyun ve gösterilere yer verilmedi. Sade bir yürüyüşün yapıldığı törende, bir konuşma yapan Uşak Valisi Seddar Yavuz, “Dünyada birlikte huzur ve barış içinde yaşamayı, tarih sahnesine çıktığı günden bu yana başarmış ender milletlerden olan Türk Milleti, bu devlet tecrübesini ve diğer topluluklara örnek olan hayat felsefesini günümüze kadar taşımıştır. Birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına kast edenlere cevap vermek noktasında Atatürk’ün önderliğinde büyük bir Kurtuluş Mücadelesi veren bu millet, Cumhuriyetin ilanıyla emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam etmiştir. Bugün de 29 Ekim 1923 yılında tüm dünyaya ilan edilen Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin kuruluşundaki heyecan ve gururu 91. yılında yeniden hissetmekte ve bu sevinci milletçe hep birlikte yaşamaktayız. Emperyalist güçlerin kuşatmasını kaldıran ve işgali topyekun bir mücadele ile bertaraf ederek bu hareketi milli bir şahlanış haline döndüren Türk Milleti bu zaferi Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak taçlandırmıştır. Türlü yokluklar ve imkânsızlıklar içinde yürütülen mücadelede bu Aziz Millet birlik ve beraberlikle kenetlenmiş, kanıyla canıyla bağımsızlığına sahip çıkarak şanlı Türk Bayrağımızı göklerde dalgalandırmıştır” dedi. Uşak Valisi Seddar Yavuz, mesajına şöyle devam etti: “Çağın gerektirdiği büyük kalkınma hamlelerini kısa sürede gerçekleştiren ve Atatürk’ün önderliğinde halkıyla bütünleşerek muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Aziz Türk Milleti, bugün de bağımsızlık ve toprak bütünlüğünden taviz vermeden onuruyla yaşamaya devam etmektedir.

Bizler, zengin bir kültür mirasının sahibi, doğusundan batısına kuzeyinden güneyine yüzyıllardır yaşadığı topraklarda millet olmanın, bir ve beraber olmanın gücüyle bugün dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer almaktayız. Elde edilen bu başarının sürdürülmesinde birer vatandaş olarak hepimizin sorumlulukları bulunmaktadır. Bu nedenle her zamankinden çok çalışmalı, Cumhuriyet rejiminin sağladığı demokratik özgürlükler ortamında, bu bereketli coğrafyanın nimet ve imkânlarının kıymetini bilmeliyiz. Bu duygularla, bütün vatandaşlarımızın, yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan tüm kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum.” Öte yandan törenin ardından Uşak Belediyesi’nin Tiritoğlu Parkı’nda açılışını yaptığı Çayzade Kafe’nin açılışına geçildi. Açılışa geçildiği esnada tören geçişini unutan protokolü CHP Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz uyardı. Daha sonra bayram töreni son buldu.

CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı

  

Editör: TE Bilişim