Basit bir baca tutuşması, İsmetpaşa Caddesi ve çevresindeki tehlikeyi gözle önüne serdi.  Araç trafiğine kapalı caddeye giren bir pazarlama kamyoneti itfaiye aracının yanaşmasına engel oldu. Cadde boyunca dikili mermerler de itfaiyenin dar sokağa girerek yangına müdahalesine engel oldu. Vatandaşlar yangını kendi çabasıyla söndürdü.

Bir önceki Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan döneminde yapılan ve Avrupai bir görünüme kavuşan İsmetpaşa Caddesi’nin trafiğe kapalı olması ve yol kenarına aksesuar olarak dikilen Beyaz mermerler, neredeyse bir faciaya yol açıyordu.

Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!

Sabah 11. 00 sıralarında Kurtuluş Mahallesi Yıldız Sokakta bulunan bir lokantanın bacasında yangın çıktı. Uşak Belediyesi’ne ait bir itfaiye aracı yangın mahalline hızlı bir şekilde geldi. Ancak İsmetpaşa Caddesi’nden Yıldız Sokağa girişin ağzı, caddeye giriş yasak olmasına rağmen bir işyerine mal indiren pazarlamacı kamyoneti tarafından kapatılmıştı. Kamyonetin sürücüsünü bekleyen itfaiye ekibi bu kez de başka bir engelle karşılaştı.

Cadde kenarında bulunan mermer direkler itfaiye aracının sokağa girmesine izin vermedi. Bu arada çatıya çıkan vatandaşlar, yangın söndürücü tüpleriyle yangına müdahale ederek söndürdüler.

Yaşanan bu olay, İsmetpaşa Caddesi ve çevre sokaklarının güvenliğini gündeme getirdi. Caddenin bu konumuyla, 112 ambulans ve itfaiye araçlarının girmesine olanak vermemesi vatandaşların tepkilerine neden oldu.

İsmetpaşa Caddesi’nin Uşak’ın can damarı olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Caddemiz çok güzel oldu ama Uşak’ın yaşam merkezi bu caddedir. Uşak’tan nerden geçerseniz geçin bu caddeye çıkmak zorundasınız. Tamam, cadde trafiğe kapandı ama, pazarlama araçları ve daha pek çok araç günün her saati trafiğe kapalı olmasına rağmen caddeye girebiliyor. Bu durum, yaya olarak bizim can güvenliğimizi de tehlikeye atıyor. Az evvel gördüğünüz gibi basit bir baca yangınına müdahalede itfaiye çaresiz kalıyor. Yarın büyük bir yangın çıksa çarşı diye bir şey kalmaz. Ayrıca, kalp krizi geçiren bir vatandaşımıza ambulans nasıl müdahale edecek? Geçen her saniye kriz geçiren vatandaşın aleyhine olur. Hiç olmazsa İsmetpşa Caddesine çıkan sokakların girişinde bulunan mermerler sökülsün de itfaiye ve ambulans görevi yapan araçlar girebilsinler. Ayrıca cadde y tam olarak trafiğe açılsın. Ya da tam olarak araç trafiğine kapansın” şeklinde serzenişte bulundular.

 

Editör: TE Bilişim