Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor

Uşak’ta 2 yakayı araç trafiği açısından kestirmeden bağlamak için tasarlanan, ihalesi yapılan ve elektrik hatları yer altına alınmadığı için şantiyesi kurulamayan Dikilitaş köprülü kavşağının önündeki engeller kalkıyor. Uşak’taki elektrik dağıtım şirketinin elektrik hatlarını önümüzdeki günlerde  yer altına almaya başlayacağını belirten Başkan Cahan, “Günü kurtaran değil, yarın oluşacak sorunları çözen bir mantıkla çalışıyoruz” dedi

USAKPORT.COM // Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Dikilitaş ve Kemalöz Mahallelerini bir birine bağlayacak olan ve araç trafiği için inşa edilecek üst geçit projesi kapsamında, elektrik hatlarının yer altına alınacağını söyledi. Daha önce Uşak’taki elektrik dağıtımı işini üstlenen Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ile bu konuda görüşmeler yaptıklarını ve olumlu sonuç alındığını ifade eden Nurullah Cahan, “ Dikilitaş kavşağında ciddi trafik sıkışıklığı yaşanıyordu ve çözüm için hazırladığımız köprülü kavşak projesinin ihalesini yaptık. Fakat elektrik hatları yer altına alınmadığı için yüklenici firma, şantiyeyi henüz kuramadı. Bu noktada projenin bir an önce hayata geçmesi için Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ile görüşmelerimiz oldu. Şirket, önümüzdeki günlerde hatları yer altına almaya başlayacak ve bu çalışmanın ardından, ilimizin iki yakasını, araç trafiği açısından kestirmeden bağlayacak olan köprülü kavşak inşaatımız başlayacak” dedi.

BÜYÜYEN UŞAK İÇİN ÜST VE ALT GEÇİTLER GEREKİYOR

Dikitilaş’taki köprülü kavşak projesinin tamamlanmasıyla 40 metrelik yol ile bağlantının doğrudan sağlanacağını kaydeden Başkan Nurullah Cahan, “Sadece Dikilitaş için değil, garaj ve stadyum kavşaklarıyla ilgili projelerimizi de tamamladık ve şu anda bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü ile çalışmalar hakkında istişareler sürüyor” ifadesini kullandı. “Bugün temellerini attığımız bu tip projeler, yarın Uşak için çok büyük yararlar sağlayacak” diyen Başkan Cahan, şöyle devam etti: “Belediyeciliğin sadece, park, bahçe ve temizlik işleriyle sınırlandırılmaması gerektiği kanısındayız. Eğer bu kente bir hizmet edilecekse, atılacak her adımda yarını düşünmekte büyük yarar var. Aksi halde günü kurtarmaktan öteye gidemeyiz. İleriki yıllarda araç sayısı artacak ve ilimizde trafik, bugüne nazaran daha yoğun hale gelecek. Çevre yolu tamamlanmasına rağmen, şu anda şehirlerarası yol olarak tabir edilen noktalar, merkezi yer halini alacak. Bu bakımdan bizim alacağımız tedbirler, 5 yıl sonrası için önemli yararlar sağlayacak”. Öte yandan Başkan Cahan, kent merkezindeki ana yollar ve ara sokaklardaki yol, kavşak ve kaldırım düzenlemelerinin sürdüğünü sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim