UŞAK’TA AVUKATLAR AYAKLANDI

UŞAK Adliyesi otoparkında Avukat Feride Evran’a ait park halindeki otomobilin çekici vasıtasıyla çektirilmesinin ardından avukatlar adliye girişinde eylem yaptı. İddiaya göre otomobilin başsavcılık talimatıyla çektirilmesinin ardından adliye girişini otomobilleri ile dolduran avukatlar, korna çalıp yaptıkları basın açıklaması ile yapılan uygulamayı kınadı.

ONUR KIRICI BİR DAVRANIŞ

Uşak Barosu avukatları adına basın açıklaması yapan Baro Başkanı Baki Kantar, savunma mesleğinin yargının üç eşit ayağından birisi olduğunu vurgulayarak, “Avukatlar yasamızda belirtildiği gibi yargının kurucu unsurudur. Savunmayı temsil eden avukatlar, yargının diğer ayağını temsil eden hakimler ve savcılardan kanun önünde farksızdır, aynı usullere tabidir. Buna rağmen Adliye bahçesinde boş bir şekilde hakim, savcı otoparkı dururken avukatlara ayrılan yer adliye çalışanları, resmi araçlar, özürlü araçları, vatandaşlarımız ile birlikte kontrolsüz biçimde kullanılmaya terk edilmiş ve yetersiz kalmıştır. Bu konu iyi niyetle diyalog içerisinde görüşmelerle çözülmeye çalışılmış ancak iyi niyetimize yeterli samimi gayret gösterilmemiştir. Alternatif çözümler sunmamıza karşın olumlu yaklaşılmamıştır. Kısa bir süre önce bir meslektaşımızın aracı adliye bahçesinden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün genelgesine aykırı olarak çekici ile götürülmüştür. Bu durum mevzuata aykırı olduğu gibi avukatlık mesleğine karşı yapılmış onur kırıcı bir davranıştır. Kabul edebilmemiz mümkün değildir. Bu olayı gerekli yasal müracaat yolları ile yargıya ve idari makamlara intikal ettireceğiz. Avukat arkadaşlarımızın yapacağı bununla sınırlı kalmayacak” dedi.

Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!

ARACI HABER VERMEDEN ÇEKİLMİŞ

Avukat Feride Evran ise, “14 Haziran Salı günü öğleden sonra duruşma için Uşak Adliyesi’ne gelerek otomobilimi bizlere ayrılan yere park ettim. Adliye merdivenlerini çıkarken, üzerindeki kıyafetlerinden bekçi olduğunu anladığım görevli, aracımı buradan çekmediğim takdirde kaldıracaklarını söyledi. Ben park ettiğimde otoparkta çok sayıda boş yer vardı. Duruşmaya gidip geleceğim çok kısa işim var dememe rağmen, ‘Çekmek zorundasınız, başsavcılığın kesin talimatı var’ dedi. Ben aracımın yanında çok sayıda boş yer var, bu şekilde çekemezsiniz aracımı diyerek duruşmama gittim. Geldiğimde aracımın bana haber verilmeden, uyarı yapılmadan çekilmiş olduğunu gördüm” diye konuştu.

Avukatların eylemi, araçlarının kornasına basarak olaysız şekilde son buldu. 

Editör: TE Bilişim