UŞAK PORT // Meteoroloji’nin Uşak için yaptığı çok şiddetli yağış uyarısının ardından kent yağmura teslim oldu. Bugün saat 12.40 sıralarında yavaş yavaş başlayan yağmur, 15 dakika içinde şiddetlendi ve kurşun gibi yağmaya başladı. Zaman zaman dolu ile karşılık yağan ve çiftçiyi şimdiden kara kara düşündüren yağmur nedeniyle kentte trafikte aksamalar yaşanıyor. Yağmur nedeniyle dışarıda bulunan vatandaşlar çok zor anlar yaşadı. Esnaf, işyerine su girmemesi için fırçalarla mücadeleye başladı. Binaların çatısındaki tahliye borularından ise oluk oluk akan yağmur suları dikkatlerden kaçmadı. Yağmur şiddetini zaman zaman artırarak devam ediyor. Öte yandan Uşak Belediyesi ekipleri rögar kapaklarını dün temizletti ve olası su taşkınlarına karşı ekiplerini hazır bulunduruyor. 

Uşak İl Merkezinde başta Atatürk Mahallesi olmak üzere, Fevzi çakmak, İslice, Durak, Kemalöz, Ünalan Dikilitaş Mahallelerinde onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı. Ankara-İzmir Karayolu’nun büyük bir bölümü otogar civarı ise her yağmurda olduğu gibi klasik seller altındaki görüntüsünü yine sergiledi. Uşak İtfaiyesi aşırı yağış nedeniyle birçok konuta su girince ihbarlara yetişmekte zorluk çekti. Araçlar sel altında kalan yol ve caddelerde ilerlemekte güçlük çekince trafik tıkanıkları yaşandı.

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

YAĞIŞ KIRSALDA DA ETKİLİ OLDU

Uşak’ın ilçe ve köyleri de şiddetli yağış altında kaldı. Uşak-Denizli Karayolunun Cezaevi (Muharremşah Köyü) civarında menfez tıkanması nedeniyle yol sular altında kaldı. Merkeze bağlı Kuzeydeki Paşacıoğlu Köyünde de şiddetli yağış yüzünden yolarlın tıkandığı ve vatandaşların mahsur kaldığı öğrenildi. İl Özel idaresi ve kara Yolları ekipleri ise sel baskını gelen köylere araç ve ekipler çıkararak vatandaşın mağduriyetini giderdi. Ulubey İlçesine bağlı Avgan Beldesi de şiddetli yağıştan nasibini aldı. Telefonla ulaştığımız Köy Muhtarı Mümin Bayer, “Yaklaşık 10 gün önce dolu felaketi yaşadık. Ürünlerimizin yüzde 80’i mahvoldu. Bu yağmur da da 30 kadar evi su bastı. Köyümüzün parkı ve halı sahası tamamen sular altında kaldı. Köylülerimiz, kendi olanaklarıyla evlerini temizliyor” bilgisini verdi.











Editör: TE Bilişim