Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!
 Uşak'ta son zamanlarda sahneye çıkan, sahte sosyal medya hesapları rahatsızlık oluşturmaya başladı. Rant ve çıkarları doğrultusunda paylaşım yaptığı düşünülen, kim olduğu belli olmadığı gibi çıkar hesapları yapan sayfaların veya kişisel sahte hesapların yönetildiği, belli kişi veya zümreler olmak üzere hedeflerin önceden belirlendiği kamuoyu tarafından ifade ediliyordu. Bazı kişi veya kişilerce yönetilen bu sosyal medya hesaplarında özellikle halkı yanlış yönlendirmek ve çıkarlarına ters düşen kişi veya zümreleri karalama amacının güdüldüğü ifade edilen söylemler arasında yer alıyordu. Sahte kimliklerin ardına sığınarak şehirde huzursuzluk oluşturan bu sosyal medya hesaplarından vatandaş rahatsızlık duyarken, yapılan paylaşımlarda haklarında asılsız söylemler yayınlanan ve karalama kampanyaları yürütülen kişi veya kişilerse mağdur ediliyor.

'Seçimin Silahı Sosyal Medya'

Özellikle seçim sürecinde mantar gibi türediği görülen sahte hesapların, parti ve kişilere yönelik saldırılarda ve yönlendirme çabasında bulunduğu gözlemlenirken, halkımızın özgürce vereceği kararlara sahte bilgilerle müdehale etmeyi, kafalarda karışıklığa sebep olmayı amaçlayan bu hesaplar, kişisel hak ve hürriyetlerin daha ötesinde, insanların hayatlarına müdehale ederken, bazen istenmedik sonuçlar da doğurabiliyor.

'Biliyorlarmış Ama Saklamışlar'

Şikayet merci olmasına ve gerekli yaptırımların adli makamlarca uygulanabilmesine karşın, yolsuzlukları ortaya çıkartmaya çalıştıklarını ve bunu Uşak halkı için yaptıklarını ortaya atan sahte hesapların kullanıcıları, niçin adli mercilerle sözde gerçek olduğunu ifade ettikleri bu bilgi ve belgeleri paylaşmıyor ve niçin sahte hesapların ardından karalama kampanyaları sürdürüyor merak konusu oldu. Özellikle belli gurup ve kuruluşları hedef alan paylaşımların ön planda olduğu bu sahte hesapların zaman zaman ortaya attığı bir diğer iddia ise, yolsuzluklara dair önemli bilgi ve belgelerin kendilerinde bulunması. Bu iddiaya rağmen, bilgileri bu güne kadar saklamaları, adli makamlarca paylaşmamaları vatandaşta varlığı iddia edilen bu belgeleri ne amaçla ellerinde tuttuğu ise soru işaretleri oluştururken, Uşak içerisinde de bir bilgi kirliliğine sebep oldu.

'Vatandaşın Duygularını Sömürüyorlar'

Uşak halkı için hizmet ettiklerini iddia eden ve bu amaçla paylaşım yaptıklarını öne süren sahte hesapların kullanıcıları, vatandaşın savunucusu olduğu iddiası ile yine halkımızın duygu ve düşüncelerini sömürmeye devam ediyor. Bununla birlikte kişisel hak ve hürriyetleri zedeleyecek, sahte ve asılsız ifadelerle belli şahıslara veya zümrelere saldırılarda bulunuyor. Bu kapsamda emniyet güçlerinin de gerekli olduğunda inceleme yaptığı ve sonuçlarının hapis cezasına kadar gidebileceği paylaşımlara halkımızın temkinle yaklaşması gerekiyor.

'İnternet Kullanıcıları Dikkat Etmeli'

Uşak İnternet Medyası Platformu (UİMP) tarafından yapılan açıklamada, "Uşak İnternet Medyası Platformu olarak kuruluş bildirgemizde internet kullanıcılarını dönem dönem çeşitli konularda bilgilendireceğimizi, uyaracağımızı açıklamıştık. Bu amaçla, vatandaşlarımızın duygu ve düşüncelerini, bilgi edinme haklarını olumsuz yönde ve kişisel çıkarları doğrultusunda kullanan kişilere itibar etmemelerini önemle hatırlatır; söz konusu sahte hesaplarda yayınlanan hakaretlere, kişisel hak ve hürriyetleri zedeleyen paylaşımlara yorumlarıyla destek veren kişilerin de yasalar önünde sorurumluluğu olduğunu hatırlatırız" denildi.
Editör: TE Bilişim