Gediz ve Uşak'ın 'benim senin' kavgası yaptığı tarhananın porsiyonu 100 liraya çıktı Gediz ve Uşak'ın 'benim senin' kavgası yaptığı tarhananın porsiyonu 100 liraya çıktı
 Uşak'ta Felaket gecesi

Uşak dün gece mahşeri yaşadı. Merkezi Aktaş Köyü olan 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Eşme Saraycık Köyünde fırtına, Paçacıoğlu ve köylerinde dolu afeti evleri ve tarlaları mahvetti. Can kaybı ve yaralanma olmadığı öğrenildi.



Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 22.24'te merkez üssü Uşak merkeze bağlı Aktaş Köyü  olan 3,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntıdan iki dakika sonra 2,4 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı. Deprem de can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Asıl felaket Eşme Saraycık Köyü ile Uşak merkeze bağlı Paşacıoğlu ve Eğlence Köylerinde yaşandı. Saraycık Köyünde fırtına evlerin çatılarını uçurdu. Ağaçların dallarını kırdı. Tarlalar ve meyve ağaçları büyük zarar gördü.



Eğlence Köyü Horozcular Damı mahallesi ve Paçacığoğlu Köyüne yağan dolu da binalara, ağaçlara ve tarlalara büyük zarar verdi. AFAD İl Müdürlüğü, üç ekip çıkararak sabaha kadar felakete uğrayan köylülere yardım etmeye çalıştı.

Fırtına ve doluda yaralanan ve ölen olmazken, zarar tespit çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim