UŞAK’TA FENER ALAYI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim İş Sendikası, Eğitim Sen ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Uşak Şubesi tarafından fener alayı düzenlendi.

CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı

Uşak Belediye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 1000 kişi ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyetin 91. Yıldönümünü kutladı. Yöresel kıyafetlerle at üstüne binerek kortejin başına geçen birisi erkek çocuğu ikisi kız üç atlı ilgi odağı oldu. ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganları ile Belediye önünden yürüyüşe geçen kortej, Atapark’a kadar yürüdü. Korteje CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ataparka’a kadar yürüyen fener alayı burada bir süre gösteri yaptıktan sonra dağıldı.

“DAHA ANLAMLI KUTLANDI”

Uşak’ta düzenlenen Fener Alayını değerlendiren ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, “her türlü engellemelere rağmen çok coşkulu ve anlamına yakışır biçimde Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Bugün aslında Türkiye'de karmaşık duygular içerisindeyiz. Bir taraftan sevinci, bir taraftan acıyı, bir taraftan da ülkemizin ve Cumhuriyet'imizin geleceğine yönelik endişeleri bir arada yaşıyoruz. Daha 301 işçimizi kaybetmemizin üzerinden çok fazla zaman geçmeden bugün hala bu saatlerde 18 maden işçimizin göçük altında olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Görünen o ki sokakta yaşayan yurttaşlarımız, her türlü engellemeye rağmen Cumhuriyet'in değerini ve bedelini, yaşananlarla birlikte daha iyi kavrıyor. Yakın coğrafyamızda, Orta Doğu İslam ülkeleri adeta kan gölüne dönmüşken eğer biz bu ülkede Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı ile birlikte bir arada yaşayabiliyorsak bunu Cumhuriyet'e, Cumhuriyet'i kuranlara ve başta Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet'in 91'inci yılını kutlamanın çok daha büyük anlam ifade ettiğini söylemek istiyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim