Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
 Ulubey ilçesine bağlı Avgan Köyünde, “Köyün Çetenesi (Ozanı) olark bilinen 60 yaşındaki Mehmet Dirik, sabaha karşı kendi kullandığı traktörünün devrilmesi sonucu yaşamanı yitirdi. Dirik’in kaza yaptığı sabah saatlerinde fark edildi.

Avgan Köyü yasa boğuldu. Köyde “Ilgaz” namıyla tanınan sazı ve sözüyle Avgan Köyünün sembol isimlerinden Mehmet Dirik, kendi kullandığı traktörünün devrilmasi sonuca traktörün altında kalarak yaşamanı yitirdi.

Avgan belediyesi iken Başkanlığını yürüten ve şu an köy muhtarı olan Mümin Bayer, “Köyümüzün en çok sevilen vatandaşlarından,saz çalışı ve söylediği türkülerle bilinen ve adeta köyün çetenesi (Ozanı)  olan “ILGAZ” lakabıyla bilinen Mehmet Dirik, edindiğimiz bilgilere göre sabah 04.00 sıralarında kendine ait ve kendi kullandığı traktörü ile Hasköy’e doğru olan köyümüz sınırları içerisindeki “Kara Avgan” mevkiinde traktörü devrilince altında kalarak yaşamını yitirmiş. Kara Avgan mevkii tenha ve sapa bir yerdir. Çok fazla insan gitmez. Sabah tarlasına, bağına giden köylülerimiz, uzaktan ters gelmiş traktörün lastiklerini görünce kaza olduğunu anlayıp bize haber verdiler. Traktörün altından Mehmet Dirik’i çıkardığımızda yaşamanı yitirmişti” bilgisini verdi.

Dirik’in biri öğrtemen yetişkin iki kız çocuğu babası olduğunu belirten Muhtar Bayer, “Merhumun başak bir yerde 3-5 dönüm tarlası vardı. Onları ekip biçerek geçinirdi. O saate o mevkide ne işi vardı? Biz de anlayamadık. Tek bildiğimiz şu. Köyümüzün çetenesi “Ilgaz” Ağabeyimiz artık aramızda değil. Biz Avganlılar onun sazı ve sözünden mahrum kaldık. Kendisine Allah’tan rahmet, acılı ailesi ve tüm Avgan halkına başsağlığı ve sabırlar niyaz ediyorum” şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

Editör: TE Bilişim