EDİTÖRDEN // 


Hep öldü diye ağıtlar yakılan ve bir türlü nasibimizi alamadığımız insanlık, meğer hala hayattaymış... Uşak’ta yaşanan ve kahramanlarının isimleri bizde saklı olan bir hikaye, bir insanlık dramını, tezat durumları, paylaşımı ve hüznü muhteva ediyor. Kısa bir süre önce annesi ve babasını kaybeden ve henüz 10’lu yaşlarda olan 2 çocuk ve büyükannelerinin evine borçlu oldukları için icra memurları gider. Alacaklı kurumun avukatı da o sırada olay yerindedir ve ailenin durumunu bizzat görür.

            Normal şartlarda icraya gittikleri için çoğu zaman sevimsiz gelen avukatlık mesleğinin belki de en güzel hamlesi orada yapılır. İcra gittiği evde yaşı 60’ı geçkin bir kadın ve 2 torununun durumu ister istemez hüzün verir. Zira kadında bazı sağlık sorunları da mevcuttur ve hayat mücadelesi her geçen gün giderek zorlaşmaktadır.

            Neyse eve icraya giden avukat, aileye kendi cebinden para yardımı yapar, her hangi bir mal kaldırmaz ve çevresindekilere de yardımcı olması için haber verir. Karınca kaderince toplanan yardımlar aileye ulaştırılır ve sıkıntıları bir nebze olsun hafifletilir.

Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!

            2 çocuğun ve onları büyütmek için mücadele eden büyükannenin durumu ister istemez üzüntü verse de, toplumsal bazda yapılan dayanışma insanlığın yaşama sevinci de artırmaktadır.

SEVGİYLE KALIN… 

Editör: TE Bilişim