Karaman'da bir öğretmenin tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği iddiası Türkiye’yi çalkalarken, Uşak’ta özel bir lisede okul ortaklarından birisinin kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiası Uşak gündemine bomba gibi düştü. Uşak’ta daha önce dershane olarak hizmet veren ve dershanelerin kapatılmasıyla özel lise konumuna dönüşen bir okulun ortaklarından birisinin dershane döneminde, öğrencilere üniversite kazandırma vaadiyle cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürerken cinsel tacizle suçlanan A. Y. Ç. Adlı ortağın kayıplara karıştığı öğrenildi. Bu öğretim yılı başında dershanelerin özel eğitim kurumlarına dönüştürülmesi ile A. Y. Ç.’nin hiç derse girmediği iddia edildi. Taciz söylentileri ise Aralık ayında A. Y.Ç. tarafından tacize uğradığı iddia edilen bir kız öğrencinin kısa adı BİMER olan Başbakanlık İletişim Merkezi’ne başvuru yapması ile resmileşmiş oldu. Tacize uğradığını belirten öğrencinin daha sonra Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak A. Y. Ç. hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Şikayetçi kız öğrencinin başka kız öğrencilere de zanlının cinsel tacizde bulunduğu iddiası üzerine olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Suçlamalar sonrası Savcılık tarafından ifadesi alınan A. Y. Ç. nin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!

KADIN MÜFETTİŞ OLAYI SORUŞTURUYOR

Suçlamalar ve iddialar üzerine harekete geçen Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uşak’ta görev yapan tek kadın Milli Eğitim Müfettişini olayı soruşturmakla görevlendirdi.  Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ederken, şikâyetçi öğrencinin de olayların yaşandığı özel liseden kaydının alınarak devlet okuluna kayıt yaptırdığı öğrenildi. Okulda çok geniş bir soruşturma yürütüldüğü, birçok öğrenci ve çalışanın da ifadesinin alındığı bilgisine ulaşıldı.

Editör: TE Bilişim