SALİH KILINÇ'IN ÖZEL HABERİ // Ankara’dan geldiklerini söyleyen bir grup, “Sizlere örtülü ödenekten para vereceğiz. TKDK projelerini biz onaylayacağız. Çocuklarınıza iş bulacağız”  vaatleriyle Uşak’tan 35 kişiden yaklaşık 4,5 milyon TL para dolandırdıkları iddia edildi. Dolandırıldıklarını iddia eden mağdurlar, Uşak Cumhuriyet Savcılığı  ve İl Emniyet Müdürlüğüne resmi olarak şikayetçi olurken, durumu Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Dilek Akagün Yılmaz’a ilettiklerini, ancak sonuç alamadıklarını belittiler. 

Uşak’ta son yılların en ilginç ve en büyük dolandırıcılıklarından birisinin yaşandığı öğrenildi. İddialar göre, Ankara dan çeşitli bakanlıklardan geldiklerini iddia eden 5 kişinin Uşak’ta 35 kişiyi yaklaşık 4,5 milyon TL dolandırdı. Ankara’dan geldiklerini söyleyen kişilerin mağdurları Ankara’ya götürerek güvenlerini kazandıklarını, dolandırdıkları paraların bir kısmını, sahte hesaplara, bir kısmını da Ankara da elden aldıkları belirtildi.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

İlginç dolandırıcılık olayı yaklaşık 6 ay önce başladı. Mustafa B. Mustafa B. ve adları bilinmeyen iki kişi Uşak’a gelerek, merkez ilçeye yakın bir köyde 20 yıl muhtarlık yapan Ata. M. İle temasa geçerler. Mustafa B. Liderliğindeki, ekip kendilerini, müsteşar, müşavir gibi unvanlarla tanıtarak insanların güvenini kazanmaya çalıştılar.

Bu kişiler, “Biz, Ankara’dan sizlere para kazandırmaya geldik. Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) projelerinin onayı bizden geçer. Örtülü ödenekten 11 milyon TL Bakanlıkta Uşak’ta bir kamu bankasında yöneticilik yapan Hüsamettin G. Şimdi proje biriminin başındadır. TKDK projelerine katılın. Size çok para kazandıracağız. Ayrıca, isterseniz çocuklarınızı kamu kurumalarında işe yerleştirebiliriz” gibi vaatlerde bulundular.

Ankara’dan gelen kişiler kendilerine inanmayan Uşaklılar da Ankara’ya davet edip güven vermeye çalıştılar. Bazılarını da Afyonkarahisar da bir termal otele götürerek bir kuruş harcatmadan misafir ettiler. Ankara da da bir takım kişileri, bakan sekreteri, müşaviri, müsteşarı şeklinde tanıtarak, şüphe edenlerin de tüm kuşkularını dağıttılar.

Para gönderilen isimler konsomatris çıktı

Kafalardaki tüm kuşkuları güvene çeviren bu kişiler, para kazanmak veya çocuklarını kamuda işe yerleştirmek isteyen kişilere verdikleri isim ve hesaba para havalesi yapmalarını istediler. Paraların kalan kısmını da Ankara’dan elden talep ettiler. Dolandırıldıklarını iddia eden 35 Uşaklıdan en z 30 bin TL alan uyanıkları,  M.M. ve Y.T. adlı kişilerden ise 150 bin TL aldıkları belirtildi.

Ancak, aradan dört ay geçtikten sonra para veren vatandaşlar, hiçbir projenin onaylanmadığını ve işe hiçbir yakınlarının alınmadığını görünce, para verdikleri kişilere başvurduklarında, “Bekleyin yakında olacak” gibi cevaplarla geçiştirildiklerini düşünerek, araştırmaya giriştiler. Yaptıkları araştırmada, Bankadan bakanlık görevlisi olarak adlarına para havalesi yapılan kadınların olayla hiçbir ilgisi olmayan ve Kocaeli ilinde konsomatrislik yapan kadınlar olduğunu öğrendiler.

Yaklaşık 4 buçuk milyon TL para kaptıran 35 vatandaş, Uşak Cumhiyet Savcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne resmen yazılı olarak şikayetçi olduklarını kaydederek, “Ayrıca mağduriyetimizi, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’a, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım ve CHP Uşak İl Başkanı Ferit Gülhan’a da ilettik.  Ancak, iki aydır tüm uğraşılarımıza rağmen mağduriyetimiz giderilmedi. Bize projeleri onaylayacakları söylenen Hüsamettin G. ise adı geçen şahısları hiç tanımadığını, kendisinin adının kullanıldığını bizim dolandırıldığımızı ve şikayetçi olmamızı önerdi. Galiba biz paralarımızı alamayacağız. Hiç olmazsa başkaları da bizim gibi dolandırılıp mağdur olmasın” temennisinde bulundular.

Editör: TE Bilişim