Uşak Valiliği'nin okullardaki denetimi ve bazı basın yayın kurumlarında yapılan işlemin baskın olarak yansıtılması farklı bir detayı gün yüzüne çıkardı. Uşak Valiliği, Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen özel bir okulun hazine arazisine kanunsuz bir şekilde yapıldığını ve konuyla ilgili adli takibin sürdüğünü bildirdi... 

Fetullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biline bir özel okulla ilgili “Okula baskın” başlığı ile çıkan haberlere Uşak Valiliğinden tepki geldi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada yapılan eylemin baskın değil, “Denetim” olduğu bilgisine yer verildi. Basında, “Polis, Zabıta, İtfaiye ve Belediyeden Uşak'ın En Başarılı Okuluna Rutin Baskın” başlığı ile yayınlanan habere tepki gösteren Uşak Valiliği, yapılan eylemin baskın değil, “kurum sahiplerini mevzuat açısından bilgilendirmek, iş ve işlemlerde rehberlik etmek, öğrencilerin kaliteli ve güvenli hizmet almasını sağlamak” olduğunu açıkladı. Açıklamada, “yıllardır kendilerine ayrıcalıklı davranılmasına alışmış, hazine, orman ve karayolları arazilerini hukuk tanımaz bir şekilde işgal eden ve bu konuda adli takibi devam eden çevrelerin; tamamen iyi niyetten uzak ve tarafsız habercilik ilkeleriyle kesinlikle bağdaşmayan hezeyanı olarak değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verilerek. Fetullah Gülen Cemaatine yakınlığı ile biline özel okula baskın haberlerinin kasıtlı olduğu görüşüne yer verildi. Uşak’ta 9 kamu kurumu tarafından, Fettullah Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinen özel bir koleje yapılan denetim olayının basında “Baskın şeklinde yer alması üzerine, Uşak Valiliği basın kuruluşlarına yazılı bir açıklama yaparak, yapılan işin baskın değil rutin bir denetim olduğu bilgisine yer verildi.

"YILLARDIR KENDİLERİNE AYRICALIKLI DAVRANILMASINA ALIŞMIŞLAR"

Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!

Konuyla ilgili Uşak Valiliği'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Yıllardır kendilerine ayrıcalıklı davranılmasına alışmış, hazine, orman ve karayolları arazilerini hukuk tanımaz bir şekilde işgal eden ve bu konuda adli takibi devam eden çevrelerin; tamamen iyi niyetten uzak ve tarafsız habercilik ilkeleriyle kesinlikle bağdaşmayan hezeyanı olarak değerlendirilmektedir" ifadesi dikkat çekti. Uşak Valiliği'nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: "İlimizde, faaliyet gösteren özel öğretim kurumları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yetkili makamlardan kurum açma izni almadan eğitim - öğretim faaliyeti yapan yerleri tespit etmek, kurum sahiplerini mevzuat açısından bilgilendirmek, iş ve işlemlerde rehberlik etmek, öğrencilerimizin kaliteli ve güvenli hizmet almasını sağlamak amacıyla, valiliğimiz tarafından kurum temsilcilerinin katılımıyla; teftiş, koordinasyon ve denetim grubu oluşturulmuş ve bu grup 13.08.2015 tarihi itibariyle çalışmalarına başlamıştır. 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılının başarılı ve sorunsuz olarak yürütülmesi için oluşturulan komisyon grubunun yaptığı çalışmaların bazı basın yayın organlarınca yalan ve yanlış haberlerle “baskın” gibi yansıtılarak kamuoyu nezdinde olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılması esasen yıllardır kendilerine ayrıcalıklı davranılmasına alışmış, hazine, orman ve karayolları arazilerini hukuk tanımaz bir şekilde işgal eden ve bu konuda adli takibi devam eden çevrelerin; tamamen iyi niyetten uzak ve tarafsız habercilik ilkeleriyle kesinlikle bağdaşmayan hezeyanı olarak değerlendirilmektedir. Teftiş, koordinasyon ve denetim grubu ilimiz genelinde bulunan özel öğretim kurumları ile öğrenci barınma yerlerinin sağlıklı ve verimli bir eğitim öğretim ortamında faaliyetlerini yürütebilmesi için çalışmalarına aralıksız devam etmekte olup, hukuk çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren kurumlarımız açısından endişe edilecek bir husus bulunmamaktadır."

Editör: TE Bilişim