TKDK’DEN 27 PROJEYE 44 MİLYON HİBE DESTEĞİ

 TKDK, 27 girişimcinin hazırladığı projeye 44 milyon 680 bin TL hibe desteği verdi. Girişimcilere teşekkür belgesini, Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay takdim etti.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlük binasında teşekkür belgesi ve kabul edilen projeler için imza töreni düzenlendi. TKDK Uşak İl Binasında düzenlenen törene; Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay, TKDK İl Koordinatörü Cihan Karahan ve 27 girişimci katıldı.

VEKİLLERDEN TARIMA TAM DESTEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Koordinatör Cihan Karahan, TKDK Uşak İl Koordinatörlüğü olarak, Uşak’ta toplam 77 milyon TL değerinde yatırım yapan 27 girişimciye, 44 milyon 680 bin TL hibe yardımında bulunduklarını açıkladı.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Ülkemizde tarımın ve kırsal kalkınmanın gelişmesi için hükümet olarak her türlü desteği sağladıklarını, Uşak Milletvekilleri olarak, bu desteklerin Uşak’ta da hayata geçmesi için çalıştıklarını ve bu toplantıda hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!

Diğer Milletvekili İsmail Güneş de Uşak’ta kırsal ve tarımsal gelişimin sağlanması ve üretici ve girişimcilere her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.

 Daha sonra söz alan Uşak Valisi Seddar Yavuz, Türkiye’nin her anlamda kendine yeten bir ülke olması açısından tarımda da çok yol kat etmesi gerektiğini vurguladı.

Yavuz, “TKDK Ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde hareket etmektedir. AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmek ve ülke çapında teşkilatlanan TKDK geleneksel tarımdan modern tarıma geçişimizde önemli bir rolü üstlenmektedir” dedi.

“VERİMLİ TOPRAKLARIMIZ VAR”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ülkemizin toprak ve su varlığını, hayvansal zenginliğini artırmak için önemli projeleri uygulamaya koyduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz sözlerine şöyle devam etti: “Sonuçları önümüzdeki yıllarda çok daha iyi gözlemlenebilecek kurumun faaliyetleri ve Uşak İl Koordinatörlüğümüzün yoğun çalışmalarıyla ülkemizin tarımsal potansiyeli daha ön plana çıkacaktır. Bir devlet ve hükümet politikası olarak tarımı, sanayi kadar önemseyen bir anlayışla,  ilimizde de tarımın nicelik ve nitelik açısından gelişmekte olduğunu görmekteyiz. Verimli topraklarımız, çalışkan çiftçimiz var, devletimiz de gerek ayni gerekse nakdi açıdan tarımla uğraşan vatandaşlarımızı destekliyor, eğitim çalışmasıyla toprağımızdan ve doğal varlıklarımızdan daha fazla faydalanabilmemizin ortamını sağlıyor. İl koordinatörlüğümüzün de genç ve uzman kadrosuyla Uşak’ta güzel işler başaracağına eminim. Girişimci arkadaşlarımızı da kutluyor ve başarılar diliyorum.”

Daha sonra hibelerle ilgili imza töreni düzenlenmesinin ardından, girişimcilere teşekkür belgesi verilmesi ile program sona erdi.

                                                             

   HABER: RAMAZAN ÇETİNER

   FOTOĞRAF: MERT ALTUN

Editör: TE Bilişim