Yaşlılar Haftası Kutlanıyor

Yaşlılar Haftası nedeniyle Uşak’ta değişik programlar düzenlenmeye başladı.

Haftanın açılışı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Sosyal Hizmetler ve Aile Politikaları İl Müdür Yardımcısı Göksel Tuncer ve Huzurevi Müdürü Mehmet Koçak ile Huzurevi'nde kalanlar ile diğer görevlilerin yer aldığı program sonrasında burada konuşma yapan Mehmet Koçak, yaşlı insanlara sahip çıkmanın Türk milletinin en güzel değerleriden biri olduğuna dikkat çekti. Yaşlıların hayatları boyunca edindikleri tecrübe ve bilgi birikimi ile gençlere rehberlik ettiğini ifade eden Koçak, yaşlıların aynı zamanda da toplumsal değerleri ve gelenekleri bugüne taşıdıklarını vurguladı.

KOÇAK; “ANLAMLI BİR GÜN”

Atatürk Anıtı önündeki tören, Sosyal Hizmetler ve Aile Politikaları İl Müdür Yardımcısı Göksel Tuncer ve iki huzurevi sakinin Anıta çelenk konmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Uşak Huzurevi Müdürü Mehmet Koçak, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nın Çanakkale Zaferi’nin kapsadığı hafta içinde kutlanmasının ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

Koçak, “Bu vesile ile Çanakkale Şehitlerimizi, İstiklal Harbi şehitlerimizi, terörden kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Devletimiz bakıma muhtaç yaşlıların devlet ve özel kuruluşlara ait 350 civarında huzurevlerinde, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde yaşayan 29 bin civarında yaşlımıza her türlü sosyal, kültürel, sağlık ve ekonomik yönden bakımlarını sağlamaktadır” dedi.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

“UŞAK’TA YAŞLILAR İÇİN 3 BÜYÜK PROJE”

Uşak Huzurevi’nde kalan 140 yaşlının da bu hizmetlerden pay aldığını belirten Koçak, “Devletimiz sağ olsun, Türkiye’de ilk defa yaşlılarımıza yönelik 3 ayrı projeyle bu yılsonuna kadar bitmesi planlanan binalarıyla hizmete devam edeceğiz. Site tipi bloklar, avlu tipi bloklar, sokak tipi bloklar tamamlanınca 200 kapasiteyle yaşlılarımıza hizmet vereceğiz.  Ebeveynlerimiz her türlü hizmete layıktır, diyor Şehitler ve Yaşlılar haftalarımızın milletimize, ülkemize huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

18-24 Mart yaşlılar Haftası Etkinlikleri, 22 Mart Salı günü Uşak Valisi Ahmet Okur’u ziyaret, toplu yemek ve çeşitli programlarla süreceği öğrenildi. Terör saldırıları ve şehitlerimiz nedeniyle yaşlılar için her yıl yapılan müzikli eğlencelerin de iptal edildiği duyuruldu.

Editör: TE Bilişim