Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme sahasındaki yapılaşma sürüyor
24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yapıldı ve sandıktan yüzde 52’lik oyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Yine milletvekilliğinde TBMM’nin yüzde 50’sinin altında kalan AK Parti grubunun, MHP’yle birlikte hareket etmesi düşünüldüğünde, salt çoğunluğu bulduğu görüldü. 

24 Haziran seçimlerinin ardından gündeme erken yerel seçim geldi. Normal şartlarda Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimlerin önümüzdeki Kasım ayında yapılacağı, Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı. 

Erken yerel seçime, yeniden güven tazeleyen AK Parti Grubu’nun yanı sıra, diğer siyasi partilerin de sıcak baktığı konuşuluyor. Dün Cumhuriyet Gazetesi’nden Mahmut Lıcalı’nın yaptığı kulis haberde söz konusu duruma yer verilirken, bugün de Birgün Gazetesi’nden Hüseyin Şimşek, benzer bir haber yaptı. Birgün Gazetesi’ndeki haberde, “Cumhur İttifakı’nın yerel seçimleri öne çekerek Kasım’da yapmayı planladığı öne sürülüyor. Kulislere göre muhalefetin karara destek verme ihtimali yüksek” bilgiyi paylaşıldı. 

Haberde, şu ifadelerde dikkat çekti: “AK Parti ve MHP’nin yerel seçimleri bu yılın Kasım ayına almasının önündeki en büyük engel ise Anayasa değişikliği olarak gösteriliyor. Yerel seçimlerin erkene alınması için yeni sistemde 400 milletvekilinin onayı ile Anayasa değişikliği yapılması gerekiyor. Ancak kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili sayıları 344’de kalan ittifakın yerel seçimlerin erkene alınması için en az 56 milletvekilinin daha desteğine ihtiyacı bulunuyor. Ancak muhalefet partilerinin iktidardan gelecek erken seçim teklifine “Hayır” demesinin siyaseten mümkün olmadığının altı çiziliyor”. 
 
Editör: TE Bilişim