ZEKA Yönetim Kurulu Uşak'ta Toplandı

Zafer Kalkınma Ajansı 2014 yılı son Yönetim Kurulu toplantısı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında Uşak'ta yapıldı. Bektaş, ajans çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ajansın 2015 yılı Yönetim Kurulu Başkanı ise Uşak Valisi Seddar Yavuz olacak.

CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı

 Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZEKA) 2014 yılı 9. Ve son toplantısı Uşak Öz Merkez Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Manisa Valisi ve Ajans yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bektaş, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Nafi Güral, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet ve  ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı. ZEKA Yönetiminde bulunan, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhannettin Çoban, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel yönetim kurulu toplantısına katılmadı.

BÜTÇE GÖRÜŞÜLECEK

Toplantı öncesi gündem hakkında bilgi veren Manisa Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bektaş, ajans yönetim kurulunun 2014 yılı birim ara faaliyet raporları ile ajans ara faaliyet raporlarının görüşülmesi, 2014 yılı DFD başvuruları, Program ilerleme raporları, ajans faaliyetleri, 2014 yılı Kasım ayı gelir gider cetvelinin görüşülmesi gündemleri ile toplandığını kaydetti.

Manisa Valisi ve ZEKA Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bektaş, “İlk gündem maddesi olarak, doğrudan faaliyet destek programı kapsamında Kasım ayındaki yönetim kurulu toplantısından sonra gelen ve Genel Sekreterlik tarafından değerlendirmesi tamamlanmış proje başvurularını ele alacağız. Başka bir gündem maddesi olarak 2015 yılı bütçe devir yetkilerini ve 2014 yılı insan kaynakları politikası raporunu görüşeceğiz” dedi.

Bektaş, “Ayrıca ajansımızın ihtiyaçları doğrultusunda organizasyon şemasında yapılacak revizyonu değerlendireceğiz. Son olarak program ilerleme raporları, iki toplantı arası önemli faaliyetleri ve kasım ayı gelir-gider cetvelini görüşeceğiz” diyerek sözlerine son verdi. Toplantının kalan bölümü basına kapalı olarak devam etti.

ZEKA YÖNETİM KURULU BAŞKANI VALİ YAVUZ OLUYOR

TBMM’de kabul edilen 25 Ocak 2006 tarih ve 5449 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan, “Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun”un 10. Maddesinde yer alan, “Birden fazla ilden oluşan bölgelerde yönetim kurulu başkanlığı; ilk yıl ajans merkezi olarak tespit edilen ilin valisi tarafından, müteakip yıllarda illerin alfabetik sırasına göre bölgedeki valiler tarafından birer yıl süreyle dönüşümlü olarak yürütülür.” Hükmüne göre, 2015 yılında ZEKA Yönetim Kurulu Başkanı Uşak Valisi Seddar Yavuz olacak.

Her konuda titizliği ile bilinen Vali Yavuz, ZEKA Yönetim Kurulu Başkanlığı için şimdiden kolları sıvamış görünüyor. Edinilen bilgilere göre, Yavuz, Banaz Hamamboğazı mevkiinde harap halinde bulunan eski kaplıca, havuz ve sosyal tesislerin bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük alanda düzenlemeler yapılması için gerekli talimatları vermiş bulunuyor.

Vali Yavuz’un burada yapılacak sosyal tesislerde misafir edeceği ZEKA Yönetim Kurulu üyelerini en iyi şekilde ağırlarken, diğer yandan Hamamboğazı’na dikkat çekerek buradaki yatırımların hızlandırılmasını hedeflediği de öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim