Atlı sahur ve iftarlarda personel ve hastalarla olmayı tercih ediyor

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Yalçın Atlı, İftar ve sahurlarda hastalarla ve sağlık çalışanları ile birlikte oluyor. Vakit bulursa hastaları evinde ziyaret ederek onların gönüllerini alıyor.

Uşak İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Yalçın Atlı, içinde bulunduğumuz Mübarek Ramazan Ayı’nın olmazsa olmazı iftar ve sahur sofralarında, çalışanları ve hastalarıyla birlikte olarak onlarla aynı ekmeği bölüşüyor. Atlı, bu davranışının nedenini ise, “Mübarek Ramazan Ayının manevi ruhuna uygun davranmak” olarak açıklıyor.

VATANDAŞIN MEMNUNİYETİ BİZİ MOTİVE EDİYOR”

Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı

İlçe hastanelerinde de sahur ve iftar yapan Atlı, “Hastanelerimizin yönetici, çalışan ve hastalarını sürekli olarak mesai içi, dışı ve gece, gündüz demeden Mübarek Ramazan ayının manevi hazzı vesilesi ile hız kesmeden hem hastanelerde hem de evlerinde ziyaretlerimize devam etmekteyiz. Bu gibi etkinlik ve ziyaretler çalışanlar ile amirleri arasındaki güvensizlik ve samimiyetsizliğin yıkılmasına, yerine sağlam köprüler kurulmasını sağladığı aşikardır. Hem hastalarımız hem personellerimiz yöneticilerimize daha kolay ulaşabilmekte dertlerini ve sevinçlerini aktarabilmektedirler. Zaman içerisinde şeffaf yönetim anlayışı sayesinde Uşak ilinde hizmet sunan sağlık camiasının ve sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızın her geçen gün motivasyonları yükselerek kaliteli sağlık hizmetini sunulmuştur. Bu yönetim ve uygulama anlayışı doğal olarak hasta memnuniyetini artırmıştır. Yurt genelinde ve ilimizde sağlık hizmetlerinden sunumuna yönelik yapılan memnuniyet anketlerinde hem hasta bazlı memnuniyet oranları, hem de çalışan yönelik memnuniyet oranlarının yüksek çıkması bizleri daha da motive etmiştir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“OTURDUĞUN YERDEN HİZMET YAPAMAZSIN”

Genel Sekreterlik olarak hedeflerini açıklayan Atlı, “Kendi çalışma alanlarımızda gerekli düzenlemeleri doğru, modern ve kaliteli bir şekilde planlamak ve uygulamaya geçirmek sonra vatandaşlarımıza bu hizmetleri servis etmektir. Oturduğumuz yerden bu planlamaları yapmak en azından istediğimiz gibi olmasını sağlamak çok olası gözükmemektedir. Sağlık sistemin içinde bulunan arkadaşlarımızın görev ve sorumluluklarının bilincinde devam etmesini sağlanması, takip edilmesi ve en önemlisi hesap verilebilmesi bizim açımızdan çok önemlidir. Ziyaretlerimizi insana hizmeti en üst seviyeye nasıl taşırız amacının dışına taşırmamalıyız. ‘’Yüksekliği istedim, onu alçak gönüllülükle buldum.’’ Hz. Ali (r.a) sözündeki gibi ziyaretlerimizde mütevaziliğimizi elden bırakmadan üzerimizdeki amirlik emanetinin hakkını vermeye gayret ederek yapmalıyız. Böyle bir tutum ile hastanelerimizdeki yöneticilerimizin, çalışma arkadaşlarımızın ve tüm hastalarımızın ziyaret sırasında ne kadar mutlu oldukları fark edebiliriz. Ziyaretler sayesinde birçok konu görüşülmekte gözlemler yapılmakta soru ve sorunlara hızlı ve çözümle cevap verilmektedir. Biz işimizde çalışkan, özverili, şeffaf, adil ve başarılı birer örnek yöneticiler olmaya gayret etmeliyiz ki ekibimizde bulunanlar yoluna kendini güvende hissederek devam edebilsin. Bu ziyaretleri Genel sekreterlikteki yönetici ve ekibimiz tarafından sürekli yapmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim