Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı
Uşak Göz Merkezi’nden Opr. Dr. Erol Uysal, baharın psikolojik ve fiziksel anlamda canlılar üzerinde bir dizi etkisinin bulunduğunu ve gözlerdeki bahar alerjisinin de bunların başında geldiğini söyledi. Gözlerde bahar alerjisine karşı korunmak için çeşitli tavsiyelerde bulunan Uşak Göz Merkezi hekimlerinden Erol Uysal, gözlerde görülmeye başlayan alerjik vakaların nedeninin, bahar ve yaz aylarında havada oluşan toz partikülleri, polen ve güneş olduğunu dile getirdi. 


Bahar alerjisine karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Erol Uysal, “Mevsimsel hastalıklar arasında başı çeken göz alerjileri, bahar mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kendini yeniden göstermeye başlıyor. Özellikle polenlerin ortaya çıkmasıyla birlikte, gözlerde kaşıntı, sulanma ve kızarıklıklara neden olan göz alerjisinin en fazla mağduru, çocuk ve ergenlik dönemindeki gençler oluyor. Baharla birlikte gözlerde görülmeye başlayan alerjik vakaların nedeninin, bahar ve yaz aylarında havada oluşan toz partikülleri, polen ve güneştir” dedi. 


Söz konusu durumların gözde bulunan beyaz zarı uyardığını söyleyen Erol Uysal, sorun yaşayanların tozlu ortamlardan uzak durmasını ve dışarı çıkarken şapka ve gözlük takmaları gerektiğini ifade etti. Erol Uysal, “Gözlerimizi ovuşturmamamız en önemli tedbirdir. Ellerimiz, genelde vücudumuzun en kirli bölümü olduğundan enfeksiyona neden olur. Yine, kaşıma alerjinin semptomlarının daha kötüleşmesine yol açar. Böyle durumlarda en etkili yol, göze soğuk kompres yapmaktır. Bu şekilde hem gözlerimizdeki kaşıntıyı, hem de baskıyı azaltarak enfeksiyonun ilerlemesini de engelleriz” dedi. 
 
Alerji tedavisinin genellikle damlalarla yapıldığını söyleyen Uysal, damla kullanacak hastaların bu damlaları mutlaka doktor kontrolünde almaları gerektiğine dikkat çekti. 
 
Editör: TE Bilişim