En İyi Uşak Psikolog Merkezi En İyi Uşak Psikolog Merkezi
 Uşak Göz Merkezi Başhekimi  Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Erol Uysal, çocuklarda göz muayenesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Bebek doğduğunda, ebe arkadaşlarımız, bebeğin gözünde anormal bir durum olup olmadığını belirliyor. Göz muayenesi aslında doğar doğmaz yapılmış oluyor. Çocuklarda en geç 4 yaşında göz muayenesi yapılması şart. Çünkü 8-9 yaşlarında tespit edilen göz rahatsızlıkları kalıcı olabiliyor. Bunun tedavisi mümkün olmayabiliyor. Onun için çocuklarda ilkokul öncesi en az bir defa, ondan sonra da göz hekiminin tavsiyesine göre muayene yapılması uygun olur” dedi.
ÇOCUKLARDA EN KRİTİK YAŞ 0-9 ARASI
Ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli konunun göz tembelliği olduğuna işaret eden Erol Uysal, “Göz tembelliği bir gözün diğer göze göre bütün düzeltmelere rağmen iyi görememesi ya da çok zayıf görmesidir. Bunun en mühim sebebi, gözlükte iki göz arasında çok farklı numaralar olmasıdır. Bir gözü eğer diğer gözden çok farklıysa beyin o gözü kullanmıyor. Biz gözün görme hücrelerinin gelişme safhasında, yani 8-9 yaşa kadar o eksiği tamamlamazsak, zayıf gözün görme kapasitesini artıramıyoruz. Bunun için çocuklarda ilk göz muayenesi çok önemli” ifadelerini kullandı. 

KURU GÖZ HASTALIĞINA YOL AÇABİLİR
Opr. Dr. Erol Uysal yaz tatilinin başlaması ile tatile giren bir çok çocuğun yeni tablet, akıllı telefon ve tv oyun setleri gibi elektronik eşyanın sahibi olacağını ve mevcut olanlarında bunlarla yoğun vakit geçireceklerine değinerek velilere önemli uyarılarda bulundu. Uysal, çağımızın gereği olarak bu tür cihazların kullanıldığını fakat çocukların ebeveynleri tarafından uyarılmadığı takdirde saatlerce bu tür cihazların başında vakit geçirdiğine dikkat çekerek şöyle devam etti: “Çocuklar bu cihazların başında fazla vakit geçirirken öncelikle hareket kabiliyetini kaybediyorlar. Bununla beraber bu cihazlardan göze fazla ve parlak ışın geldiği için gözlerde alerjik konjonktivit, kuru göz gibi çeşitli hastalıklara neden olmakta. Çocuklara sınır koymak zor olsa da bu tür cihazlar başında gereksiz yere zaman geçirilmemesi gerekir. Bu cihazların başında fazla zaman geçirilmesi ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Çocuklarımız bunun farkında olmayabilir, onun için burada ebeveynlere görev düşmektedir. Veliler çocuklarını bu cihazların başından ne kadar kısa sürede kaldırır ve ayrı tutarlarsa hem beden sağlığını hem de göz sağlığını korumuş olurlar. Bu tür cihazların başında fazla vakit geçirmek yerine çocuklarını daha sosyal faaliyetler içerisinde tutmaları velilere yardımcı olacaktır” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilişim