Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde doğum günü partisi

Uşak Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Uşak Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) bulunan öğrenciler ve öğretmenler için doğum günü etkinliği düzenlendi.

Uşak Devlet Hastanesi Yönetici-Başhekimi Uzm. Dr. Abdurrahman Yılmaz tanışmak ve etkinliğe katılmak için ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyarette Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Mali Hizmetler Başkanı İsmail Çelebi, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet Mart katılarak yeni Hastane Yönetici ve başhekimini yalnız bırakmadılar.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı, açıklamasında şu  ifadeleri kullandı:

“Etkinlikte hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz ile bol sohbet ve muhabbet etme imkanı yakaladık. Onların sorunlarını dinledik, birlikte doğum günü pastalarını kestik, oyunlar oynadık, onlarla eğlendik, kendilerinin yalnız olmadıklarını tüm hastane ve genel sekreterlik yönetimi olarak birlikte yanlarında ve her zaman destekçileri olacağımızı onlara gösterdik. Bu merkezler toplumun sosyal ve yaşamsal anlamda rahatlamasına neden olmakta öğrencilerimiz evlerinden alınarak merkezimize getirilmekte ve akşama kadar burada eğitim ve terapi sağlanmaktadır. Ailelerimiz bu durumdan çok memnun olduklarını dile getirmekteler ve Devletimize şükranlarını sunmaktadırlar. İnşallah önümüzde süreçte TRSM kapasitemizi ve sayımızı artırmak için elimizden gelen çalışmaları değerli büyüklerimizin de desteğini alarak yapmak istiyoruz.”

TRSM Nedir?

Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı

Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, ruhsal rahatsızlığı olan hastaları ve aileleri bilgilendirmek, hastanın ayaktan tedavisini ve takibini yapmak, rehabilite etmek, psiko-eğitim, iş-uğraş terapisi, grup veya bireysel terapi gibi yöntemlerin kullanılarak hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını sağlamaktadır. Psikiyatri klinikleri ile bağlantılı çalışıp gerektiğinde mobilize ekiple hastanın evinde takibini yaparak; Şizofreni vb. Psikotik Rahatsızlıkları bulunan hastaların hastaneye yatmadan yaşadıkları ortam da takiplerinin, tedavilerinin eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin yürütülmesini sağlamaktadır. Bu amaca yönelik olarak Mehmet Atak Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde Uşak ilinde yaşayan psikotik hastalara yönelik aşağıdaki başlıklar çerçevesinde çeşitli hizmetler verilmektedir:

-Bireysel danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

-Uygun olan hastalara yönelik grup eğitimi (ruhsal toplumsal beceri eğitimi) yapılmaktadır.

-Hasta yakınlarına yönelik danışmanlık ve grup eğitimi yapılmaktadır.

-Merkeze gelemeyen hastalara yönelik ev ziyaretleri yapılmakta ve gerektiğinde evde bakım ve tedavi sürdürülmektedir.

-Hastaların hafıza, dikkat, yaratıcılık ve özgüvenlerini artırmaya yönelik olarak ayrıca da sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla sportif faaliyetler, resim, seramik ve el sanatları atölye çalışmaları, okuma grubu, sinema gösterimi gibi faaliyetler yürütülmektedir. Ayrıca Doğum Günü Kutlamaları ve Tatlı Perşembe etkinlikleri yapılmaktadır. Bu etkinlikler içinde hastalarımıza çiğ köfte, pasta, börek vb. yapmaları öğretilmektedir. 

Editör: TE Bilişim