UŞAK HALKI SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MEMNUN

TUİK tarafından il bazında yapılan “Yaşam Memnuniyeti” araştırmasında, Uşak halkının birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerine tam puan vermesi ve Uşak’ın bu konuda ülke birincisi olması, ilimizde memnuniyet yarattı.

Bebek Bakıcısı Hizmetleri Bebek Bakıcısı Hizmetleri

TÜİK tarafından 2004 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Yaşam Memnuniyeti Araştırması, 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı. Araştırma kapsamında, Türkiye genelinde 125 bin 720 haneye gidilerek, 18 ve daha yukarı yaştaki 196 bin 203 birey ile yüz yüze görüşme yapıldı. Araştırmada, “Sağlıkta Dönüşüm Programı”  ile hem birinci basamak hem de ikinci basamak sağlık hizmeti standartlarının iyileştirilmesi ve kalitesinin arttırılması amaçlandı. Bu faktörlerin belirlenmesinde en önemli belirleyici sunulan hizmeti tüketen konumundaki hasta dikkate alındı. Hastanın sunulan hizmet hakkındaki görüşleri, memnuniyeti, hizmet kalitesinin belirlenmesinde önem verildi. Uşak halkı  il genelinde hem birinci basamak hem de ikinci basamak sunulan sağlık hizmetlerine tam puan verdi. Uşak ilinde kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmetinin hastalara ulaşmasında Sağlık Müdürlüğü, halk sağlığı müdürlüğü ve Kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğinin uyumlu ve tamamlayıcı çalışması programı uygulamaları bu başarıyı getirdi.

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı yaptığı açıklamada, “Özellikle hastanelerde sunulan sağlık hizmetinde başarıların ortaya çıkışının çok zor olmadığını göreve başladığımızda tespit ettik. İlk olarak hizmet sunucuları olan değerli sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştık. Onları dinleyerek sürekli bir araya gelerek kendi kapılarını cesaretle ve sonuna kadar personelimize açarak şeffaf yöneten, kolaylaştıran, engelleri ortadan kaldıran, verimli ve etkili hizmet sunan, sevgi ve samimiyeti ön plana çıkaran idarecilik ve yönetim anlayışı benimsedik ve çalışanlarımıza anlattık. Çalışanlarımızı motive etmek için hiçbir etkinlikten faaliyetten ve onların lehine olacak çalışmalarını daimi rahatlatacak iş ve işlemlerden kaçınmadık. Bu anlayış sayesinde idaresinde bulunduğumuz Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği idarecileri olarak çalışanlarımız arasında hiç ayırım yapmadan sevgi ve hoş görü içerisinde dinledik, sorunları ortak akıl, paydaşların hak ve hukukuna zarar vermeden çözümleme yolunu seçtik. Bu durum bizleri çalışanları ile kenetlenmiş işini samimi, güler yüzlü yapan ekip haline getirdi” diyerek başarısının sırrını anlattı.

BAŞARI HALKIN MEMNUNİYETİNİ GETİRDİ

Uşak ilinde hastanelerde 2013 yılı, sağlık hizmeti sunumunda daha önceki yıllara göre nitelik ve nicelik yönünden kalite ve hasta memnuniyeti artışı gösterdiğine dikkat çeken Atlı sözlerine şöyle devam etti:

“ Hastanelerimizde kendi rollerine uygun olabilmeleri için eksik olan merkezler; yanık ünitesi, laboratuvarlar, onkoloji servisi, uyku laboratuvarı, eksik branşların tamamlanması gibi çalışmalar devam etmektedir. Hastanelerimizde tıbbi donanım her türlü araç gereç ve cihaz anlamında en üst seviyeyi yakalamak için çalışıyoruz. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunu ile sürekli ve gerekçeli olarak her ay düzenli ziyaretlerimizde tıbbi cihaz ve ekipman eksiklerimizi anlatmaktayız. Tomografi, dijital röntgenler, üst düzey dopler USG ler, Kapalı ameliyatlar yapılabilmesi için üst model laparoskopik cihazlar, Endovizyon setleri, Açık kalp ameliyat cihaz ve ekipmanlar, Anjio cihazları, diyaliz cihazların bir kısmını aldık  daha bir çok cihazımız kurumumuz tarafından gönderildi. Planlı olarak devamı da gönderilecektir.

            Uşak il merkezinde ve ilçe hastanelerimizde tüm alanlarımızı nitelik ve kalite bakımından üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Nitelikli tıbbi hizmet, nitelikli oda sayımızı artırmak için çalışıyoruz. Çabalarımızın karşılığını görmek çok güzel tüm halkımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ülkemize ve Uşak’a hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim